Лукач: У Сарајеву говоре о рату, а неће га ниједан нормалан човек - ни на једној страни

ОДРЕАГОВАО НА РАТНЕ ПРЕТЊЕ ЛИДЕРА СДА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА

* Министар унутрашњих послова РС нагласио: „Садашња генерација политичара не сме одвести народ у неки нови сукоб јер никоме не би добро донео

* „Знали смо и видели да већина деце политичара који су послали и мене и моју генерацију у рат нису била у том истом рату. Сигуран сам да ни деца политичара који данас призивају рат, како би били велике вође, такође, неће бити у рату, већ ће се склонити негде друго, а за њихове идеје и лудости треба да ратују и гину туђа деца“

___________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач сматра да у БиХ нема никаквих услова за рат нити има било какве потреба да неко о томе размишља.

        „Сигуран сам да ни на једној страни ниједан нормалан човек неће“, рекао је Лукач коментаришући последње изјаве Бакира Изетбеговића о рату.

       Он је истакао да садашња генерација политичара не смије одвести народ у неки нови сукоб јер никоме не би добро донео. Према његовим речима, сви људи који су учествовали у рату и ратним дејствима на било којој страни веома добро знају да на овом подручју рат никоме није потребан нити га ко жели.

        „Ова садашња генерација политичара не сме одвести народ у неки нови рат, не смеју послати младе људе као што су некада моју генерацију не размишљајући шта ће бити, а последица свега тога је што смо на све стране имали на хиљаде мртвих, стотине хиљада расељених и још данас живимо веома лоше управо због тих ратних дејстава јер се нико не може похвалити да му је рат донео нешто добро“, рекао је Лукач.

       Ако ова генерација политичара покушава да на било који начин поново призове рат и пошаље младу генерацију у нека нова ратна дешавања, каже Лукач, онда сав народ у БиХ мора казнити те људе на примерен начин, односно у политичком смислу на изборима да им се не дозволи могућност да одлучују.

        „Знали смо и видели да већина деце политичара који су послали и мене и моју генерацију у рат нису била у том истом рату. Сигуран сам да ни дјеца политичара који данас призивају рат, како би били велике вође, такође, неће бити у рату, већ ће се склонити негде друго, а за њихове идеје и лудости треба да ратују и гину туђа деца“, закључио је Лукач.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари