Кошарац Шаровићу:Мектић делује против Српске и српског народа - искључи га из СДС

УКАЗАО НА „ОЧИГЛЕДНО И ДРАСТИЧНО КРШЕЊЕ ЗАКЉУЧАКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС“

* Нагласио: „Драган Мектић је својим присуством омогућио одржавање седнице Уставноправне комисије Представничког дома парламента БиХ и није се успротивио предлозима амандмана на Устав БиХ посланика Наше странке, који предвиђају избор једног председника БиХ у парламенту БиХ и парламент БиХ без Дома народа, чиме је доказао да њиме управљају Осмица и његов шеф Бакир Изетбеговић

__________________________________________________________

       МИНИСТАР спољне трговине и економских односа у Савјету министара и члан Предсједништва СНСД Сташа Кошарац позвао је предсједника СДС-а Мирка Шаровића да из СДС-а искључи посланика те странке у Представничком дому парламента БиХ Драгана Мектића због очигледног и драстичног кршења закључака Народне скупштине Републике Српске о дјеловању представника Српске у заједничким институцијама БиХ.

       "Позивам Шаровића да искључи Мектића из СДС-а. У супротном, биће јасно да СДС у потпуности стоји иза Мектићевог данашњег поступања на седници Уставноправне комисије Представничког дома парламента БиХ", рекао је Кошарац у изјави за Срну.

       Према речима Кошарца, посланик СДС-а Драган Мектић данас је својим учешћем и гласањем на сједници Уставноправне комисије Представничког дома Парламента БиХ драстично прекршио закључке Народне скупштине Републике Српске и тако доказао да наставља да игра улогу послушника СДА и шефа Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице.

       „Мектић је својим присуством омогућио одржавање седнице Уставноправне комисије Представничког дома парламента БиХ и није се успротивио предлозима амандмана на Устав БиХ посланика Наше странке, који предвиђају избор једног председника БиХ у парламенту БиХ и парламент БиХ без Дома народа, чиме је доказао да њиме управљају Осмица и његов шеф Бакир Изетбеговић", појаснио је Кошарац.

       Он је позвао СДС, али и ПДП и ДНС, опозиционе странке које заједно делују у Клубу посланика ове три странке у Представничком дому парламента БиХ, да се изјасне о оваквом Мектићевом понашању и гласању.

       "Мектић је и раније, под утицајем СДА, имао сличних испада, али ово је врхунац његовог очигледног деловања против Републике Српске и српског народа! Ако не буде јасне ограде од оваквих Мектићевих потеза, биће јасно да су СДС, ПДП и ДНС потпуно застраниле и да на њих ни на који начин не треба рачунати у борби за будућност Републике Српске", закључио је Кошарац.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари