Кошарац: Шаровић грађанима Источног Сарајева и Српске није саградио ни обичну шупу

ОДРЕАГОВАО НА ТЕКСТ ЛИДЕРА СДС „ПЕТНАЕСТ ГОДИНА КОЈЕ СУ ПОЈЕЛИ ЦРВЕНИ СКАКАВЦИ

Сташа Кошарац

* „Шаровић грађанима Источног Сарајева и Републике Српске није саградио ни најобичнију шупу. Да није било Милорада Додика и влада Републике Српске, које је предводио СНСД, одборници Скупштине града Источног Сарајева и данас би сједили у студентским клупама Електротехничког факултета у Лукавици

* „Шаровић и његова екипа опустошили су привреду града, који се, од индустријског гиганта претворио у Чикаго из времена Ал Капонеа. Градом су владали мафијашки кланови, а нормалан свијет није смио изаћи на улицу, нити паркирати аутомобил на јавном паркингу. То је био резултат владавине Мирка Шаровића и СДС-а у Републици Српској и Источном Сарајеву

___________________________________________________

       МИНИСТАР спољне трговине и економских односа у Савету министара Сташа Кошарац изјавио је да текст председника СДС-а Мирка Шаровића објављен на порталу "Српскаинфо" представља лажни предизборни памфлет политичара којег ни по чему добром и корисном нису запамтили, нити ће запамтити грађани Републике Српске и Источног Сарајева.

       Коментаришући Шаровићев текст под насловом "Петнаест година које су појели црвени скакавци", Кошарац је у изјави за Срну поручио да аутор текста, који сада обавља функцију председника СДС-а, грађанима Источног Сарајева и Републике Српске није оставио ни један једини завршен пројекат.

       "Шаровић грађанима Источног Сарајева и Републике Српске није саградио ни најобичнију шупу. Да није било Милорада Додика и влада Републике Српске, које је предводио СНСД, одборници Скупштине града Источног Сарајева и данас би седили у студентским клупама Електротехничког факултета у Лукавици. Зато је нечувено да Шаровић било коме било шта може да прича, а камоли Милораду Додику и СНСД-у", поручио је Кошарац, који је високи функционер СНСД-а.

       Он је указао да грађани Источног Сарајева нису заборавили време када се Мирко Шаровић налазио на челу тог града.

       „Шаровић и његова екипа опустошили су привреду града, који се, од индустријског гиганта претворио у Чикаго из времена Ал Капонеа. Градом су владали мафијашки кланови, а нормалан свет није смео изаћи на улицу, нити паркирати аутомобил на јавном паркингу. То је био резултат владавине Мирка Шаровића и СДС-а у Републици Српској и Источном Сарајеву", рекао је Кошарац.

       Он је додао да су Милорад Додик и владе СНСД-а од Источног Сарајева и његових општина за 15 година власти направили развијени центар тог дела Републике Српске.

       "Изградили смо факултете, студентске центре, школе, вртиће, спортске дворане, тунеле попут оног у Стамбулчићу, путеве којима се исти тај Шаровић сваког дана вози на посао. Уложили смо милионе у Олимпијски центар на Јахорини, од којег смо направили најлепши зимски туристички центар у региону. У Источној Илиџи, у којој СДС за 30 година владавине није направио ни зграду општине, ми смо подигли Административни центар Владе Републике Српске и, заједно са нашим великим пријатељима у Београду, изградили модерну болницу 'Србија', која представља пројекат од животне важности за све грађане сарајевско-романијског региона", навео је Кошарац.

       Он је позвао Шаровића да покаже или јавно саопшти шта је то што је иза њега остало, осим плаћених, лажних политичких памфлета у медијима.

       "Пуних пет година, мимо изборне воље грађана Републике Српске, Шаровић је владао заједничким институцијама у Сарајеву, заједно с његовим пријатељима из СДА. Крили су се по ћошковима и опструисали све добро из Републике Српске, укључујући и референдум о Дану Републике Српске, 9. јануару, којег и данас с поносом прослављамо. Упркос огромној подршци коју су им странци пружали, иза њихове петогодишње владавине у Сарајеву није остало ништа осим 14 приоритета Европске комисије, које БиХ тешко може да испуни", упозорио је Кошарац.

       Према његовим речима, Шаровићева склоност да се додвори СДА и странцима много је коштала Републику Српску и њене актуелне представнике у заједничким институцијама БиХ.

       „Навикнути да добију све што хоће од Шаровића и њему сличних, Бакир Изетбеговић и СДА, баш као и неки страни чиновници и дипломате, почели су да се понашају као владари БиХ, да крше дејтонски Устав и законе, да игноришу политичку вољу Срба и Хрвата. Такво понашање и деловање довело је БиХ до најтеже кризе од Дејтона до данас, кризе у којој Мирко Шаровић и даље лови у мутном, запошљавајући у Сарајеву свој одани кадар и пишући лажне политичке памфлете. Окани се, Мирко, ћорава посла. Ми те добро познајемо", поручио је Кошарац у изјави за Срну.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари