Кошарац: Резултат Шаровићеве “паметне” политике био би - нестанак Републике Српске

ТВРДЊОМ ДА ВУЧИЋУ НЕЋЕ РЕЋИ ИСТИНУ ДОДЕЛИО ЈЕ СЕБИ УЛОГУ БАБЕ-ГАТАРЕ

* Министар Сташа КОШАРАЦ: Да ли се  Шаровићева паметна политика састоји у полтронству бошњачкој политици и странцима, да ли је паметна политика сагнути главу и чекати нове одлуке Уставног суда БиХ на штету Републике Српске?

* Упозорио: «Шаровић је портпарол Изетбеговића и Мехмедагића-Осмице. Његово паметовање у Сарајеву у претходном мандату нанијело је значајну штету Републици Српској. Да није било институција Републике Српске, које су се снажно бориле против Шаровићевог паметовања, та штета би била много већа»

_______________________________________________

       МИНИСТАР спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је „председник СДС-а Мирко Шаровић постао класични портпарол предсједника СДА Бакира Изетбеговића и шефа Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице“.

       - Најновијом изјавом о томе шта ће Милорад Додик рећи Александру Вучићу, Шаровић је самом себи доделио и улогу бабе гатаре - рекао је Кошарац Срни коментаришући данашњу изјаву председника СДС-а Мирка Шаровића који је рекао да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик неће рећи истину председнику Србије Александру Вучићу, те поручио да Републици Српској треба паметна политика, а не, како је рекао, махање песницом.

       Кошарац је упитао о каквој паметној политици Шаровић говори.

       - Да ли се та Шаровићева паметна политика састоји у полтронству бошњачкој политици и странцима, да ли је паметна политика сагнути главу и чекати нове одлуке Уставног суда БиХ на штету Републике Српске, нова кршења Устава два бошњачка члана Председништва БиХ и министара одбране и иностраних послова Сифета Поџића и Бисере Турковић, нова хапшења по основу наметнутог Инцковог закона и нове неуставне и антидејтонске одлуке нелегалног Кристијана Шмита - упитао је Кошарац.

       Он је упозорио да би резултат Шаровићеве “паметне” политике био нестанак Републике Српске.

       - Шаровићево паметовање у Сарајеву у претходном мандату нанијело је значајну штету Републици Српској. Да није било институција Републике Српске, које су се снажно бориле против Шаровићевог паметовања, та штета би била много већа. Зато би било добро да Шаровић, коначно, престане да паметује и да се игра бабе гатаре која чита мисли Бакира Изетбеговића и појединих међународних званичника у Сарајеву - закључио је Кошарац.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари