Додик добио нови мандат за борбу против неоколонијалиста који делују преко ПИК, ОХР и Уставног суда БиХ

У ДОБОЈУ ОДРЖАНИ 7. САБОР СНСД ЈЕДНОГЛАСНО РЕИЗАБРАО МИЛОРАДА ДОДИКА ЗА ЛИДЕРА СТРАНКЕ

* ДОДИК: Уставни суд БиХ се претворио у егзекутора који би да елиминише Српску, а сам гази БиХ и њен Устав

* Лидер СНСД поновио да је БиХ наметнута и присилна заједница, као и да ће се у неком будућем периоду можда створити могућност предлагања споразума о мирном разлазу између Републике Српске и Федерације БиХ

* Предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица ДАЧИЋ: Србија и моја партија чврсто стоје иза Републике Српске и њеног председника Милорада Додика. Српска никоме није поклоњена јер је настала на борби српског народа и жртвама које је поднела

* Председник Нове српске демократије Андрија МАНДИЋ: Срби јединствен и недељив народ. Јединство је једини гарант будућности српског народа у свим земљама гдје живи

______________________________________________________________

          МИЛОРАД Додик једногласно је данас реизабран за председника Савеза независних социјалдемократа на седмом Сабору странке у Добоју.

          Додика је подржало 937 делегата који учествују у раду Сабора и бирају председника странке.

          Додик је у извештају, који је пре гласања поднeо пред Сабором, поручио да стабилне републичке институције и имовина Српске никада нису упитне, као и да се СНСД годинама залаже за ова питања.

          Додик је рекао да је СНСД заједно са својим коалиционим партнерима увек обраћао пажњу на све категорије становништва у Српској.

          Истакао је да се Уставни суд БиХ претворио у егзекутора који жели да елиминише Републику Српску и он је антиуставан, те као такав гази БиХ, чији Устав би морао да брани.

          Сабор СНСД-а изабрао је и нови Главни одбор странке који броји 410 чланова.

          Додик је истакао да појединци желе да смање снагу СНСД-а, као и да таквим особама поручује да је он ту да се бори за стабилност и мир.

          - Боримо се за слободу српског народа. Устав БиХ говори о праву народа који живе у њој и ми се залажемо за то - рекао је Додик у обраћању пред Сабором СНСД-а након што је завршено гласање.

          Он је поновио да је БиХ наметнута и присилна заједница, као и да ће се у неком будућем периоду можда створити могућност предлагања споразума о мирном разлазу између Републике Српске и Федерације БиХ.

          На Сабору је једногласно усвојен и Статут странке који садржи одређене новине када је реч о организацији и јачању поверења чланства у партију и њена опредељења.

          Сабору СНСД-а у Добоју присуствовало је више од 2.000 гостију, симпатизера странке и других високих званица из Српске, БиХ, Србије, Русије, Мађарске, Румуније.

          Председник СНС-а Милош Вучевић упутио је апел за солидарност и слогу у сложеним околностима по мале народе и изазовима на овом подручју, као и на Балкану, свету, указавши на потребу доношења мудрих одлука у периоду када су актуелни дупли аршини у примени међународног права над малим народима.

Милорад Додик, Жељка Цвијановић, Радован

Вишковић и Небојша Радмановић

          Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је на данашњем седмом Сабору СНСД-а у Добоју да Србија и његова партија чврсто стоје иза Републике Српске и њеног председника Милорада Додика и нагласио да Српска никоме није поклоњена и да је настала на борби српског народа и жртвама које је поднела.

          Председник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да су Срби јединствен и недељив народ, те да је јединство једини гарант за будућност српског народа у свим земљама где живи.

          Мандић је на седмом Сабору СНСД-а у Добоју поручио да је неопходно очувати национално јединство.

          Народи који живе у срцу Европе имају вековне заједничке интересе и круцијално је да се ЕУ прошири и земље западног Балкана буду интегрисане, истакла је представник мађарске политичке странке Фидес Барбара Хегељуш у обраћању на данашњем седмом Сабору СНСД-а у Добоју.

          Хегељуш је истакла да је интеграција западног Балкана круцијални безбедносни и економски интерес.

          Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да СНСД и његови партнери желе да чувају Дејтонски мировни споразум, право и правду, те да се на тај начин залажу да бољу будућност Републике Српске.

          Лидер ДЕМОС-а Недељко Чубриловић поручио је да је ова странка од самог почетка партнер СНСД-а у спровођењу националних политика у интересу Републике Српске.

          Председник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да очување Републике Српске треба да буде звезда водиља СНСД-а и његовог лидера Милорада Додика.

          Лидер Социјалистичке партије Српске Горан Селак истакао је да је Сабор огледало снаге СНСД-а који је снажна и моћна политичка организација у Републици Српској и БиХ.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=528567


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари