Цвијановић: Власт и опозициони блок да српским јединством врате надлежности Српске

У ПЕТРОВУ РЕКЛА: ВРЕМЕ ЈЕ ДА ДОЂЕМО ДО РЕШЕЊА КОЈА ЋЕ СВЕ У БиХ ДРЖАТИ У ДОБРОЈ АТМОСФЕРИ

* Нагласила да су представници власти отворени за договор са опозиционим партијама и додала: „За српско јединство је време сваки пут када се ради о стратешким важним питањима за Републику Српску

* "Српска не спори чињеницу да се налази у оквиру БиХ, али у оквиру БиХ смо се прилично одмакли од онога што је дејтонски уставни концепт који нам је дао не само мир, него нам је успоставио и политички уставни систем"

* „Оно што смо до сада видели јесте неред и немир. Ништа од онога што је рађено мимо Дејтона није намдонијело - ни бољи живот ни боље разумевање, нити боље функционисање институција, ни мање трошкове

________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су представници власти отворени за разговоре са опозиционим партијама у Српској о питању враћања надлежности, које је једно од кључних за будућност.

       "Ово је једно од питања око кога треба да се објединимо и не треба да нека дневно-политичка питања, неслагања, анимозитети, фрустрације или било шта друго осујети неки плодоносан рад који би требало да буде заједнички", рекла је Цвијановићева новинарима у Петрову.   

       Одговарајући на питање да ли је време за српско јединство по питању враћања надлежности, Цвијановићева је рекла да је време сваки пут када се ради о стратешким важним питањима за Републику Српску.

       "Тај позив за разговоре је трајан. То је отворен позив према нашим партнерима у оквиру Федерације БиХ и представницима различитих конститутивних народа и институција. Увек је отворен и позив према опозиционим партијама у Републици Српској", рекла је Цвијановићева.

       "Српска не спори чињеницу да се налази у оквиру БиХ, али у оквиру БиХ смо се прилично одмакли од онога што је дејтонски уставни концепт који нам је дао не само мир, него нам је успоставио и политички уставни систем", рекла је Цвијановићева.

       Она је нагласила да је време да се ствари доведу у ред и да се на бази партнерства и општег консензуса дође до решења која ће бити одржива и која ће све држати у доброј атмосфери у оквиру БиХ.

       "Оно што смо до сада видели јесте неред и немир. Много тога се одмакло од онога што су дејтонска решења и ништа од тога нам није донело - ни бољи живот ни боље разумијевање, нити боље функционисање институција, ни мање трошкове", рекла је Цвијановићева.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари