Цвијановић: Високи представници и ОХР одувек задовољавају бошњачке апетите

НИЈЕ СЛУЧАЈНО ШТО ЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЋ РЕКАО ДА ЈЕ УСТАВНИ СУД БиХ ПОЛУГА У РУКАМА БОШЊАКА

* То је већ устаљени образац: бошњачка политика тражи, а ОХР и Уставни суд БиХ одрађују и извршавају. Истини за вољу, не одговара ни појединим странцима такав унутрашњи дијалог, тако да списак жеља који бошњачки политичари годинама испостављају пред ОХР или Уставни суд БиХ и није увек баш њихова памет

__________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су за политичко Сарајево високи представници и њихове канцеларије одувек били само њихови извођачи радова и они који задовољавају њихове политичке апетите.

       - Тако су навикнути од почетка, па није ни чудо што годинама траже њихову интервенцију уместо да заговарају домаћи дијалог и домаћа решења. Истини за вољу, не одговара ни појединим странцима такав унутрашњи дијалог, тако да списак жеља који бошњачки политичари годинама испостављају пред ОХР или Уставни суд БиХ и није увек баш њихова памет. То је већ устаљени образац: бошњачка политика тражи, а ОХР и Уставни суд БиХ одрађују и извршавају - истакла је председница Републике замољена да прокоментарише најаву да ће сутра група грађана из ФБиХ организовати протесте испред зграде ОХР-а.

       Она је подсјетила да је Бакир Изетбеговић и сам рекао да је Уставни суд БиХ полуга у рукама Бошњака које се они неће одрећи све док постоји ентитетско гласање.

       - Значи, ствар је јасна као и са ОХР-ом. С обзиром на ту спрегу, између бошњачких партија и ОХР-а, није ни чудо што је СДА пре пар дана поставила ултимативне датуме тражећи реакцију ОХР-а против Републике Српске, а ни што Уставни суд БиХ доноси овакве одлуке о пољопривредном земљишту и шумама. Али, ова ствар око најављених протеста пред ОХР-ом, осим што је још један нови начин притиска, занимљива је као локација на којој би се, поштујући алате које даје демократија, у будућности могли износити ставови и неслагања - оценила је председница Српске.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари