Цвијановић упознала пољске званичнике са ставовима Српске о политичким приликама у БиХ

РАЗГОВАРАЛА СА ВИСОКИМ ФУНКЦИОНЕРИМА МИНИСТАРСТАВА И ПРЕДСЕДНИЦОМ СЕЈМА

Са Шимоном Шинковским

* Указивала да је поштовање Дејтонског споразума и уставног поретка претпоставка политичке и институционалне стабилности у БиХ

______________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић упознала је државног секретара у Министарству спољних послова Пољске Шимона Шинковског са позицијом и ставовима Српске у погледу актуелних политичких прилика у БиХ.

          Цвијановићева је истакла да је поштовање Дејтонског споразума и уставног поретка претпоставка политичке и институционалне стабилности у БиХ.

          Током данашњег састанка у Варшави разговарано је о тренутној политичкој ситуацији у БиХ и региону, изазовима у процесу европских интеграција, као и политици проширења и односима унутар ЕУ, саопштено је из кабинета председника Републике.

          Саговорници су оценили и да се институционална сарадња Пољске и Републике Српске развија у добром правцу, те изразили опредељеност за даље унапређење укупних односа.

          Претходно се Цвијановић састала са председником Сејма, доњег дома пољског Парламента, Елжбјетом Витек са којом је разговарала о могућностима додатног јачања институционалних веза између Српске и Пољске, али и стварању услова за унапређење различитих видова сарадње.

          Председница Српске разговарала је и са државним секретаром у Министарству фондова и регионалне политике Пољске Малгожатом Јаросињском Јединак, а на састанку је посебно апострофирана интензивна сарадња Српске и неколико пољских војводстава у различитим областима, те изражена опредељеност за даље унапређење односа.

          Јачање економске сарадње и чвршће повезивање привредника из Пољске и Републике Српске биле су главне теме састанка председнице Српске са председником Балканско–пољске Привредне коморе Анџејом Зарајчиком.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари