Цвијановић: Изетбеговић плаши `великом Србијом` да би прикрио претварање БиХ у муслиманску државу

ОН И ТАКВИ СПРЕМНИ СУ ДА РАТУЈУ ДА БИ КОНАЧНО ДОШЛИ ДО БОШЊАЧКЕ ДОМИНАЦИЈЕ

Алијин син са бошњачким

чудо-оружјем у Бугојну

* „То је јефтин трик... У Изетбеговићевој, али и другим таквим главама, станује рат. Такви би били у стању ратовати да би коначно дошли до концепта унитаризације и доминације у чему их је спречио Дејтонски споразум

_________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су веома бомбастичне изјаве о рату којима Бакир Изетбеговић настоји да мобилише међународни фактор.

       - То су и болесне идеолошке изјаве које показују да у тој Изетбеговићевој глави, али и другим таквим главама, станује рат и да би били у стању ратовати да би коначно дошли до концепта унитаризације и доминације у чему их је спречио управо Дејтонски споразум - рекла је Цвијановић замољена да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да "ако људи хоће да живе, морају бити спремни да умиру, ако хоће мир, морају бити спремни на рат", те да „босанске патриоте немају алтернативу“.

       Она је истакла да они зато и разграђују Дејтонски споразум, а нажалост с њима у томе нескривено учествују и њихови страни помагачи.

       - То што он плаши међународну јавност неком великом Србијом је јефтини трик да се не би причало о прављењу муслиманске државе умотане у концепт неке тобоже функционалне БиХ у којој би мултиетничност била сведена на декор за приказивање спољном свету - рекла је председница Српске осврнувши се на Изетбеговићеву изјаву да ће сасвим сигурно ући у сукоб да не би "Томашица, Сребреница, Брчко били дио неке велике Србије, а не БиХ".

       - Да је Изетбеговић способан за суживот, он би уместо што прети ратом, седио са другима и разговарао како и шта чинити да се не дели БиХ. Нас његови ратови и идеолошки планови не интересују. Интересује нас Устав и оно што је он дао Републици Српској и не дај Боже да будућност зависи од таквих екстремиста попут њега - поручила је председница Српске.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари