Цвијановић: Изетбеговић и Звиздић немају право да у име БиХ траже интервенцију Запада против Српске

НА СТОТИНЕ АДРЕСА У ЕУ И САД УПУТИЛИ ЗАХТЕВ-МОЛБУ ДА ХИТНО РЕАГУЈУ „ПОВОДОМ КРИЗЕ У БиХ“

Кадар из времена када је Денис

Звиздић (лево) још био у СДА

* „Уобичајено је да бошњачки политичари својатају институције на нивоу БиХ, а на стране адресе упућују своје ставове који нису заједнички и не припадају свима који учествују у раду тих институција. Управо се бошњачки кадар понаша изван Уставом и законом прописаних процедура. Довољно је видети шта раде министар иностраних послова или министар одбране у Савету министара“

* „Проблеми у БиХ се једноставно могу решити, да то желе бошњачки политичари, али нам они упорно показују да не желе. Оптуживати стално друге са којима наводно заједно живиш и стално критиковати земље у окружењу показује немоћ, али и трагичну размаженост на коју су их научили управо странци и високи представници“

* „Једини који угрожавају заједничку државу су они који не желе прихватити да је заједничка, а то су потписници овог писма и они који заједно с њима хорски нападају Републику Српску“

___________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је писмо које су упутили председавајући Представничког и Дома народа парламента БиХ Денис Звиздић и Бакир Изетбеговић на неколико стотина адреса у ЕУ и САД, уобичајени манир бошњачких политичара који су неспособни за заједнички живот и дијалог, па то настоје камуфлирати којекаквим писанијама на разне стране адресе.

       Замољена да прокоментарише писмо у којем Звиздић и Изетбеговић траже да се хитно реагује поводом кризе у БиХ, коју су, како тврде, изазвале власти Републике Српске, Цвијановићева је одговорила да тражити помоћ од других земаља или организација, а не причати у оквиру оне земље коју називаш својом је патетично.

       „Уобичајено је и да бошњачки политичари својатају институције на нивоу БиХ и на те стране адресе упућују своје ставове, који нису заједнички и не припадају свима који учествују у раду тих институција. Осим тога, управо се бошњачки кадар понаша изван Уставом и законом прописаних процедура, а довољно је видети шта раде министар иностраних послова или министар одбране у Савету министара", указала је председник Републике Српске.

       Она је нагласила да управо тај кадар урушава веру да су заједнички живот или договор у БиХ могући.

       „Тако је и ово писаније Изетбеговића и Звиздића само став бошњачких политичара, али не и БиХ, као што није ни институција у којима седе ако и та држава, а и те институције припадају свима, а то значи и Србима и Хрватима и Бошњацима", истакла је Цвијановићева.

       Ако припадају само Бошњацима, како то они упорно настоје да покажу, оценила је Цвијановићева, онда су и Срби и Хрвати у праву кад подигну брану пред њиховим политичким циљевима за доминацијом.

       "Проблеми у БиХ се једноставно могу решити, да то желе бошњачки политичари, али нам они упорно показују да не желе. Оптуживати стално друге са којима наводно заједно живиш и стално критиковати земље у окружењу показује немоћ, али и трагичну размаженост на коју су их научили управо странци и високи представници. Једини који угрожавају заједничку државу су они који не желе прихватити да је заједничка, а то су потписници овог писма и они који заједно с њима хорски нападају Републику Српску", закључила је председник Републике Српске.

СДС, ПДП и ДНС сагласни са Поџићевом

одлуком о отказивању вјежбе са Србијом

       Председник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да то што посланици Клуба СДС, ПДП и ДНС у Представничком дому парламента БиХ нису присуствовали седници када је на дневном реду била смена министра одбране у Савету министара Сифета Поџића значи да се те странке слажу са његовом одлуком да мимо законских процедура, самовољно и у духу оног што прокламује политичко Сарајево откаже заједничку војну вежбу са Србијом.

       "Непотребно је да се лажно крију иза закључака Народне скупштине Републике Српске, јер су ти закључци јасно рекли како се поступа и кад се одлучује или не одлучује у заједничким институцијама", истакла је Цвијановићева за Срну замољена да прокоментарише објашњење опозиције из Републике Српске да се они "придржавају закључака Народне скупштине Српске".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари