Троицки заменио Ђоковића и изгубио

АРГЕНТИНА ПОВЕЛА ПРОТИВ СРБИЈЕ

У ДЕЈВИС КУПУ СА 1:0

     БЕОГРАД, (ФоНет) – Тениска репрезентација Аргентине повела је против Србије са 1:0 у полуфиналу Дејвис купа, пошто је у првом сингл мечу, који је игран у Београдској арени, Давид Налбандијан победио Виктора Троицког у четири сета - 6:4, 4:6, 6:2, 6:3.

     Троицки је заменио Новака Ђоковића, који је касно допутовао из Њујорка и није могао да наступи, па је искусни Налбандијан искористио шансу која му се указала.

     Иако је Торицки у првом сету успео први да направи брејк, Аргентинац је веома брзо узвратио и два пута одузео сервис репрезентативцу Србије.

     У другом сету Налбандијан је водио 4:3 и имао две брејк лопте, али их није искористио, а након тога је изгубио свој севис и Троицки је изједначио резултат на 1:1.

     Очекивало се да ће српски тенисер тада искористити велику подршку са трибина и потпуно преокренути резултат, али се десило супротно.

     Налбандијан је подигао ниво игре, Троицки је из гема у гем све више грешио и Аргентинац је веома лако добио трећи и четврти сет.

     У другом данашњем мечу састају се Јанко Типсаревић и Хуан Мартин Дел Потро.

     Троицки после пораза изјавио да има проблема са недостатком самопоуздања и да се не налази у најбољој форми, што је био кључни разлог пораза од аргентинског тенисера Давида Налбандијана.

     "Играо сам прилично лош тенис, тренутно немам довољно самопоуздања", рекао је Троицки, који сматра да је морао да одигра много боље против играча какав је Налбандијан.

     Он је нагласио да нема никаквих проблема са физичком припремом и кондицијом, али да већ неко време не може да оствари резултате које жели, управо због пада самопоуздању.

     "Самопоуздање је тренутно мој највећи проблем. Сигурно да ми је потребно доста мечева да бих се вратио у праву форму", оценио је Троицки.

     Упркос томе што је Аргентина повела у полуфиналу, Троицки очекује да ће Јанко Типсаревић успети да избори победу у дуелу са Хуаном Мартином Дел Потром.

     "Последње турнире нисам играо најбоље. Надам се да ћу успети да се извучем из овога и наставим са добрим играма, као на почетку године", поручио је Троицки.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари