Николић: Врањеш угасио репрезентативни пожар

САМО РЕЧИ ХВАЛЕ ЗА СЕЛЕКТОРА: ДОЛАЗАК ЉУБЕ ЈЕ ПУН ПОГОДАК,

ПОКАЗАО ЈЕ ДА ЈЕ ВЕЛИКИ ЧОВЕК И ИСТО ТОЛИКИ ЗНАЛАЦ

        О њега су се отимали. Они велики, највећи клубови. Само једног лета за Ратком Николићем су се утркивали Сјудад Реал, Портланд Сан Антонио и Адемар Леон. Добио га је тим из Памплоне... Од њега су, док је био у националном тиму Србије, стрепеле све противничке одбране.

       Данас се Николић одмара у породичном дому у Аранђеловцу. Иза њега је напорна сезона у Динаму из Минска...

       - Освојили смо дуплу круну и стигли до четвртфинала Лиге шампиона. Задовољан сам, колико-толико... Имао сам неких проблема са тренером, јер нисам желео да продужим уговор, па нисам имао задовољавајућу минутажу. Са мном у екипи је био и голман Пејановић, који је после повреде ахилове тетиве феноменално бранио и показао да је као вино, што старији, то бољи - не штеди комплименте на рачун некадашњег саиграча из репрезентације Ратко Николић у разговору за „Спорт”.

       Иако није њен члан, стасити Аранђеловчанин прати национални тим.

       - Да није дошло до промена у репрезентацији, не бисмо видели Данску као такмичари. Можда само као туристи. Долазак Љубе Врањеша је пун погодак у право време. Угасио је пожар. Показао је да је велики човек, да је велики зналац. Води једну од најбољих екипа Немачке, Фленсбург и његов долазак је права ствар. Слободно могу да кажем, права „шок терапија”. Био је одличан играч, а поред Петковића, једини је Србин који ради у Бундес лиги. Унео је доста новина, играчима већу жељу, борбеност и добро је што смо се пласирали на ЕП због континуитета учешћа на континенталним такмичењима. Мислим да ова репрезентација, која доста вреди, са Врањешом може далеко да догура. Таквог стручњака треба ценити и мора да се договори сарадња на дуже стазе.

       Многи су нашу квалификациону групу назвали групом смрти.

       - Неспорно је да, када погледамо имена репрезентација, видимо да није лако, али на ЕП нема лоше екипе. Француска је у паду форме, Руси су показали да немају одговор на нашу брзину када је максимално користимо, а са Пољацима смо често играли и показали смо да можемо успешно да се носимо са њима. Када је у питању група са којом укрштамо, можемо да се парирамо Швеђанима и бољи смо од њих, са Хрватима је увек неизвесно... Биће јак шампионат и сматрам да наша репрезентација може да направи добар резултат.

       На вашој позицији у репрезентацију се вратио Стојковића.

       - Растко је показао да треба да буде у најбољој селекцији, сјајан је нападач, ту је млади Марсенић, кога треба истрпети јер му треба искуства. Свакако, ту су и Тоскић и Бељански који игра врло добро у Бундес лиги - закључује Стојковић.

НАЈБЛИЖИ КАТАРУ

       У ком правцу ће да се настави ваша каријера?

       - Са Белорусијом сам завршио. Имам конкретну понуду из Катара, која је сигурна. Има и неких понуда из Европе, али, како ствари стоје, најближи сам одласку у Катар.

ГОСТ НА СП У САРАЈЕВУ

       Бивши капитен Србије не мирује...

       - Иако је лето и потребан ми је одмор, бићу у „рукометном фазону”. Учествоваћу на кампу Растимо у Свилајнцу, као промотер, а позван сам да будем гост и на СП за јуниоре у Сарајеву. Доста изазова, пуно рукометних догађаја нас чека. Морам да споменем женску репрезентацију, која ће, надам се, да направи добар резултат у Београду, а да ће почетком наредне године опет, као у престоници 2012. да нас обрадују и пулени Љубомира Врањеша.

       Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари