Најгори међу најбољима

 НЕСЛАВАН КРАЈ ЕП ЗА КОШАРКАШЕ СРБИЈЕ

  • После пласмана на осмо место на овом шампионату, репрезентација Србије ће највероватније морати да игра квалификације за наредно првенство Европе

     КАУНАС, (ФоНет) – Кошаркашка репрезентација Србије заузела је осмо место на шампионату Европе, пошто је у Каунасу изгубила од Словеније резултатом 72:68 (27:20, 17:19, 20:12, 8:17).

     У утакмици која ни за један тим није имала такмичарски значај, словеначки кошаркаши су ушли са много више мотива и воље и већ у прва четири минута су направили двоцифрену разлику (12:2).

     Већ тада је могло да се наслути да ће репрезентативци Србије поновити слабу игру из претходне две, неуопоредиво важније утакмице против Русије и Грчке.

     Словенци су били неупоредиво опуштенији, играли су без нервозе и утакмицу су решили шутем за три поена. Из 27 покушаја иза линије 6,75 метара погодили су 13 пута и на тај начин направили разлику.

     Репрезентација Словеније је од првог до последњег минута била у вођству и сасвим заслужено је победила. Наш тим је тек у финишу успео да смањи разлику и избори колико-толико частан пораз.

     После пласмана на осмо место на овом шампионату, репрезентација Србије ће највероватније морати да игра квалификације за наредно првенство Европе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари