Могуће српско финале!

ТИПСАРЕВИЋ И ТРОИЦКИ

У ПОЛУФИНАЛУ ТУРНИРА У КУАЛА ЛУМПУРУ

  • За то је потребно да Типсаревић у првом полуфиналу победи бољег из дуела Алмагро-Нишикори, а Троицки у другом – Кипранина маркоса Багдатиса

        КУАЛА ЛУМПУР, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у полуфинале турнира у Куала Лумпуру, пошто му је Рус Николај Давиденко предао четвртфинални меч после четвртог гема првог сета.

        Руски тенисер је у трећем гему, код резуилтата 1:1, позвао лекара због болова у куку и после медицинског тајм аута је наставио меч, али је наредна два гема лако изгубио.

        Пошто је било очигледно да због повреде није у стању да настави меч, Давиденко је одлучио да преда.

        Тако је Типсаревић после само двадесетак минута успео да се пласира у полуфинале, где ће му противник бити победник последњег четвртфиналног дуела у коме се састају Шпанац Николоас Алмагро и Јапанац Кеи Нишикори.

        Типсаревић и Алмагро до сада се нису састајали, а српски тенисер против Нишикорија у међусобним дуелима води 4:0.

        У полуфинале турнира у Куала Лумпуру се пласирао и Виктор Троицки, који је у четвртфиналу победио Руса Дмитрија Турсунова у два сета - 6:4, 6:4.

        Троицки и Багдатис до сада су се састајали два пута и резултат је нерешен.

        У дуелу против Турсунова, изгледало је да ће српски тенисер забележити лаку и брзу победу, јер је добио први сет, а у другом је повео 5:1.

        Тада је дошло до неочекиваног пада у његовој игри и Турсунов је уз два брејка смањио на 5:4, али се Троицки на време тргао и није дозволио противнику да направи преокрет.

        На тај начин Троицки је наставио традицију у дуелима против Турсунова, јер је ово била његова четврта победа у исто толико међусобних сусрета.

        Противник Троицког у полуфиналу биће Маркос Багдатис са Кипра.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари