Милица Мандић први олимпијски победник самосталне Србије

ТЕКВОНДО ДАРОВАО ПРВУ ЗЛАТНУ МЕДАЉУ НАШОЈ ЗЕМЉИ У ЛОНДОНУ

  • Сјајна београђанка у финалној борби са 9:7 савладала Францускињу Ан Каролин Граф
  • У четвртфиналу је била боља од олимпијске шампионке из Пекинга Мексиканке Марије дел Росарио Еспиноза са 6:4, да би у полуфиналу савладала Рускињу Анастазију Баришњикову са 11:3 у поенима

         СРПСКА репрезентативка у теквондоу Милица Мандић освојила је златну медаљу на Олимпијским играма у Лондону у категорији преко 67 килограма.

         То је прва златна медаља за Србију на Играма у Лондону и укупно прва титула олимпијског победника од када је наша земља постала самостална.

         Последњу златну медаљу у појединачном спорту  освојила је стрелац Алексндра Ивошев 1996. у Атланти.

         Последњу златну медаљу у екипном спорту освојили су одбојкаши у Сиднеју 2000.

         Укупно ово је 101. медаља за олимпијски покрет у Србији.

         У финалној борби Милица Мандић је са 9:7 савладала Францускињу Ан Каролин Граф.

         Само у првој рунди било је нерешено да би наша такмичарка у другој и трећој рунди освојила три и четири бода. Било је то довољно да се млада 21- годишња Београђанка нађе на победничком постољу.

         Свој пут ка злату Милица Мандић почела против представнице Самое Телитиге Кроли и елиминсала је после друге рудне 16:2. У четвртфиналу је била боља од олимпијске шампионке из Пекинга Мексиканке Марије дел Росарио Еспиноза са 6:4, да би у полуфиналу савладала Рускињу Анастазију Баришњикову са 11:3 у поенима.

         Пре Милице Мандић сребрну медаљу за Србију освојила је стрелац Ивана Максимовић, док се стрелац Андрија Златић окитио бронзом.

         На теквондо олимпијском турниру најуспешнија нација је Шпанија са 3 медаље (1 – 2 - 0), следе Кина 3 (1 - 1- 1), Кореја 2 (1 - 1 - 0), Турска 2 (1-1 - 0), В. Британија 2 (1 – 1 - 0), В. Британија2 (1 -0 - 1), Србија и Аргентина деле седмо места са по једном златном медаљом.

Укупно 21 нација освојила је трофеје.

 

(Инфо центар)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари