Олимпија убацила 15 „тројки” и победила

 

    НОВИ ПОРАЗ КОШАРКАША ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

  • Минимално вођство су црвено-бели одржавали до половине последњег дела игре, а онда су у финишу пали и дозволили гостима да направе серију од 17:0
  • Још једном се показало да је Светислав Пешић био у праву када је рекао да ће бити потребно време да би се тим уиграо и сазрео

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У трећем колу регионалне Јадранске лиге, кошаркаши љубљанске Олимпије победили су у Београду екипу Црвене звезде резултатом 101:93 (34:34, 27:22, 17:26, 23:11) и задржали стопостотни учинак, док су црвено-бели доживели други узастопни пораз.

        У утакмици која је повремено личила на ревијалну, јер су играчи оба тима у одбрани били прилично неодговорни, Љубљанчани су се у финишу боље снашли и на крају стигли до заслужене победе.

        Олимпија је у већем делу утакмице била у вођству, али су кошаркаши Црвене звезде у другој половини треће четвртине успели да преокрену резултат.

        Минимално вођство су црвено-бели одржавали до половине последњег дела игре, а онда су у финишу пали и дозволили гостима да направе серију од 17:0.

        Тако се још једном показало да је тренер Црвене звезде Светислав Пешић био у праву када је рекао да ће бити потребно време да би се тим уиграо и сазрео за ово квалитетно такмичење.

        У екипи Црвене звезде још једном се истакао Адам Морисон, који је постигао 30 кошева, али му учинак у одбрани ни приближно није био тако добар.

        Олимпија је до победе дошла највише захваљујући 15 постигнутих тројки из 24 покушаја, а шест пута ван линије 6,75 метара прецизан је био репрезентативац Финске Сасу Салин.

         Црвена звезда: Човић 4, Цветковић, Марковић, Илић 10, Недовић 2, Лешић, Суботић 16, Радетић 7, Морисон 30, Милутиновић 9, Поповић 7.

         Олимпија: Чапин 10, Ротхбарт, Блажич 9, Томпсон 7, Вудсајд 10, Мурич, Јагодник 6, Салин 23, Грин 9, Варда 16, Маркота 11, Бертанс. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари