ИВКОВИЋ: Биће теже него у Пољској

НАЈБОЉИ КОШАРКАШИ СРБИЈЕ ДОПУТОВАЛИ У КАУНАС ГДЕ ИХ ЧЕКА ДУЕЛ СА РУСИМА

Душан Ивковић

     КАУНАС, (ФоНет) - Најбољи кошаркаши Србије допутовали су у Каунас, где ће у играти против Русије четвртфиналну утакмицу шампионата Европе, а уочи тог дуела селектор нашег тима Душан Ивковић каже да одлично познаје наредне противнике.

     "Нема никаквих тајни, добро познајемо Русе. Једини немају пораз на шампионату и у пуном су налету. Сличан сценарио био је и на шампионату у Пољској 2009. године, кад смо се такође састали у четвртфиналу", рекао је Ивковић.

     Према његовим речима, сада ће бити теже него пре две године, јер је селекција Русије доста искуснија и квалитетнија, па може да се очекујуе добра и неизвесна утакмица.

     Искусни стручњак верује, ипак, у играче које води и каже да су они увек успевали да одиграју довољно добро када је било најважније.

     "Добро смо одиграли стартну утакмицу против Италије, која jе била јако значајна. Било је битно и против Немачке, још важније против Турске и увек смо проналазили пут до победе. Зато се надам да ћемо и после ове мало дуже паузе бити на нивоу и против Русије", рекао је Ивковић.

     Оно што највише брине селектора је здравствени билтен, који није сјајан. Александар Рашић ни данас није тренирао, а проблема има и капитен Ненад Крстић, који није вежбао свих 75 минута у "Каунас Арени".

     "Опште стање није сјајно. Рашић данас није ни покушао да тренира, тако да више нисам оптимиста да после толике паузе може да се врати у такмичарски ритам. Посебно нас забрињава што данас ни Крстић није издржао цео тренинг", рекао је Ивковић.

    Према речима лекара нашег тима, Крстић има проблема са ногом због тога што се на утакмици против Турске два пута бацио за лоптом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари