Изгубили смо утакмицу у првој четвртини, осећам се лоше, ово ми се није догодило

 СЕЛЕКТОР ИВКОВИЋ ПОСЛЕ ЈОШ ЈЕДНОГ ПОРАЗА НА ЕП

  • Сигурно је да сам ја најодговорнији, али у исто време немам објашњење за ово што се десило. Откако сам почео да радим, као млад тренер, водио сам више од 1.000 утакмица и ово ми се никад није догодило

     КАУНАС, (ФоНет) - После пораза од Грчке у мечу за пласман од петог до осмог места на шампионату Европе, селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да је тешко пронаћи објашњење за лош почетак и 34 примљена поена у првој четвртини.

     "Изгубили смо необично и неочекивано, а кад кажем необично, то значи да смо изгубили на начин на који нисам могао да претпоставим. Практично смо изгубили у првој четвртини у којој смо примили рекордна 34 поена, што мислим да се још није десило у дуелу тимова исте категорије", рекао је Ивковић.

     Искусни стручњак додао је да је ово била кључна утакмица, због чега је још теже разумети тако лош почетак.

     "Разговарао сам са играчима, покушавао да нађем разлоге, али и даље једноставно нисам у стању да их пронађем. Поготово што смо све три следеће четвртине успели да добијемо", истакао је Ивковић.

     Селектор каже да прихвата одговорност за неуспех, иако је много фактора, пре свега здравствени билтен, утицао да се не оставри зацртани циљ - пласман у квалификације за Олимпијске игре.

     "Сигурно је да сам ја најодговорнији, али у исто време немам објашњење за ово што се десило. Откако сам почео да радим, као млад тренер, водио сам више од 1.000 утакмица и ово ми се никад није догодило", рекао је Ивковић и додао да се због тога осећа лоше.

     Мени је, каже Ивковић, лако да прихватим одговорност, али са свим својим знањем и искуством, нисам могао да претпоставим што ће се догодити.

     "Немам право да тражим никакво оправдање, али ми нисмо били онај исти тим који се припремао четири године", рекао је Ивковић и закључио да и поред свих пехова и повреда шампионат није смео да се заврши на овај начин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари