Европска „диктатура” српске одбојке!

ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ

СЕ НА КРОВУ КОНТИНЕНТА ПРИДРУЖИЛЕ ОДБОЈКАШИМА

  • Последњи пут је једна земља истовремено држала европске титуле и у мушкој и у женској одбојци пре равно – две деценије
  • Моћне Немице побеђене 3:2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9) у драматичном мечу који је трајао два сата и три минута
  • Србија је посртала - губила је 2:1 у сетовима и са 6:0 у четвртом - али се сваки пут дизала и била велика и сјајна кад било најважније. Кад је било најпотребније, кад је требало правити преокрет и творити историју
  • Јована Бракочевић најбоља играчица шампионата, најбољи дизач Маја Огњеновић, а најбољи либеро Сузана Ћебић

        ЖЕНЕ Србије су свих протеклих година биле слабији спортски део нације. Али, није више тако!

        Сјајне одбојкашице – предвођене најбољом играчицом шампионата Јованом Бракочевић, најбољим дизачем Мајом Огњеновић и најбољим либером Сузаном Ћебић – коначно су најбоље на Старом континенту! Тријумф је утолико већи што су у финалу – играном пред препуним Пиониром – „узеле скалп” Немицама које дотад нису претрпеле ни један пораз. Од којих су изгубиле у групи.

        Утолико важнији што је Србија – после две деценије – прва одбојкашка велесила у чијем су поседу европске титуле у обе конкуренције! То обавезује у годинама које долазе! То инспирише и друге наше спортисте!

        Женска одбојкашка репрезентација Србије придружила се на крову Европе мушкој националној селекцији, а титулу првака је освојила у драматичном финалу у којем је – да би савладала моћне Немице (3:2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9) – морала да направи преокрет.

        Прва титула првака Европе наше женске одбојкашке репрезентације изборена је у дуелу који је трајао два сата и три минута.

        - Тек ћемо постати свесни величине овога што смо урадили. Наплатили смо сав труд. Честитам девојкама пре свега – рекао је тренер Зоран Терзић.

        Србија је посртала - губила је 2:1 у сетовима и са 6:0 у четвртом,- али се сваки пут дизала и била велика и сјајна кад било најважније. Кад је било најпотребније, кад је требало направити преокрет и правити историју.

        - То је доказ да је ово права екипа. Да девојке имају велико срце и велико знање. Честитам им и на једном и на другом. Зато и јесу најбоље у Европи – додао је Терзић.



        Председник Србије Борис Тадић честитао је женској одбојкашкој репрезентацији Србије освајање златне медаље на Европском првенству у Београду.

        „Најсрдачније вам честитам на великом успеху који сте оствариле у нашем Београду. Донеле сте велику радост грађанима Србије”, поручио је Тадић у честитки. 

        Треће место на шампионату, који је организован у Србији и Италији, освојила је репрезентација Турске, која је у мечу за треће место победила прошлогодишње шампионке, селекцију Италије, резултатом 3:2.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари