Обустављена продаја карата за рај и пакао

„ПРОШАО“ СМАК СВЕТА ОПУСТИТЕ СЕ

Модел куће понуђен на продају за преживљавање "смака света"

         Људи широм света сада и „званично“ могу да почну да престану да паниче, с обзиром на то да се контроверзни календар Маја, због кога је цела „фрка“ и настала, завршила  баш данас, и то тачно у 12:12 часова.

         Упркос чињеници да су представници народа Маја, који и даље у великом броју живе у Мексику, још пре неколико месеци демантовали да ће до смака света доћи, те да је календар њихових предака намерно погрешно протумачен како би корпорације зарадиле новац, а упркос томе што међу образованим светом влада скепса поводом целе приче, и даље важи чињеница да нико не зна шта носи сутра.

         Док су  неки хрлили ка нашој планини Ртањ, где су изнајмљивали куће, плаћајући и по 600 евра за три ноћења, други су хитали ка турском селу Ширинџе које наводно зрачи позитивном енергијом и које очекује и до 60.000 туриста. Трећи – следбеници култа „Свемогућег Бога“ – у Кини покушавају да сруше власт Комунистичке партије.

         Свако је данашњи дан провео у складу са својим веровањима: неки су против њега протестовати, неки се сакрили у Стаљинове ратне бункере из којих је „гвоздени“ Грузин водио Совјетски Савез против Хитлерове солдатеске, а неки ће и данас покушати да буду „шик“.

         Неки баш данас желе да стану на луди камен, тачно у тренутку када наступи смак свијета.

         Као и увек када се народ “прими” на нешто, појавили су се они који би од свега хтели да зараде, па тако продају карте за рај и пакао.

         Наводно, има у Америци људи који не мисле да су Маје криве, већ Срби...

         Но, по свему судећи 21. децембра 2012. човечанству не прети крај света. Очигледно су Маје желеле да у свом календару обележе почетак нове епохе, а не дан апокалипсе.

         Али не треба се опуштати. За овај век су планирана најмање три слична догађаја. Најближи ће бити 2021. године, када можемо очекивати апокалипсу поводом инверзије Земљиног магнетног поља (северни магнетни пол постаје јужни и обрнуто).

         Године 2036. Земљу треба да погоди астероид Апофис, а Исак Њутн је 1704, тумачећи Стари завет, Књигу пророка Данила, предвидео смак света 2060.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари