Земљотрес у Албанији: Већ нађено 16 погинулих и преко 600 повређених

НАЈГОРЕ ПРОШАО ДРАЧ, РАЗАРАЊА И У ТИРАНИ, ДВЕ ЗГРАДЕ СЕ СРУШИЛЕ У КАВАЈИ

        БРОЈ погинулих у најснажнијем земљотресу који је у последњих неколико деценија погодио Тирану и околину порастао је на 16, док је преко 600 повређених.

        Министарство спољних послова Албаније саопштило је да је погинуо мушкарац услед рушења зграде у којој је некад био хотел на западу Драча.

        Две зграде су се потпуно срушиле у граду Каваја.

        Локални медији пишу да се вила у Драчу срушила и да се верује да је у њој било осам људи, чија судбина још није позната.

        Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да је немачка канцеларка Ангела Меркел понудила помоћ, као и Северна Македонија и Бугарска.

        Помоћ су понудили и Србија, БиХ и „Косово“.

        Црна Гора је послала тим за потрагу и спасавање, а из Румуније су послата два војна авиона са специјализованим тимовима за брза реаговања.

        Земљотрес јачине 6,4 степена по Рихтеровој скали догодио се јутрос у 3.54 часа.

        Амерички институт за геолошка истраживања саопштио је да је епицентар потреса био на 30 километара од Тиране, на дубини од десет километара и да се ради о другом јаком земљотресу у том подручју у последња два месеца.

        Епицентар је био код места Шиџак, недалеко од Тиране.

        Земљотрес се осетио у Црној Гори, Северној Македонији, Србији, Грчкој, Хрватској и БиХ, а још један снажан потрес забележен је око 7.00 часова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари