Тачи: У Берлину неће бити предложен план за споразум између "Косова" и Србије

БЕЗ КОМЕНТАРА ПИСАЊЕ ДА БИ СРБИЈА ДОБИЈА СУВЕРЕНИТЕТ НАД СРБИМА И СВОЈИМ СВЕТИЊАМА

           ПРЕДСЕДНИК шиптарског Косова Хашим Тачи је изјавио да на састанку у Берлину 29. априла неће бити предложен план за споразум између Косова и Србије и да састанак нема неку тајну агенду.

           "Очекујемо да ће на крају састанак резултирати општом реторичком изјавом унапред договореном између учесника, која ће, између осталог, потврдити барем европску перспективу нашег региона, продубити реформе, посебно у области владавине права, и која ће нагласити неопходност нормализације односа између Косова и Србије”, написао је Тачи на фејсбуку.

           Тачи је истакао да би било разочаравајуће ако Француска и Немачка не ускладе своје ставове о одлуци за либерализацију визног режима за грађане Косова.

           "За Косово би било очајно ако на овом састанку Француска и Њемачка не ускладе своје ставове о одлуци о визној либерализацији за наше грађане. Косово је и даље једина изолована земља у Европи. Стога, прича о европској перспективи Косова, чак и ако је само реторичка, више је него лицемерје“, написао је Тачи на фејсбуку.

           У последња два дана у медијима су се појавили написи да ће на састанку у Берлину бити утврђен оквир онога што ће бити правно обавезујући споразум о нормализацији односа између Косова и Србије и да ће, према неким тврдњама, бити предложен план према којем север Косова добија специјални статус, док приштински портал газетаекспрес  пише да ће се обезбедити територијални интегритет Косова, али ће и Србија уживати неки суверенитет над Србима на Косову и над српским светињама.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари