Шиптари у Конгресу САД продају бајку да су Срби на КиМ силовали 20.000 Шиптарки

ПАЦОЛИ: НЕМА ПОМИРЕЊА „КОСОВА“ И СРБИЈЕ БЕЗ КАЖЊАВАЊА БЕОГРАДА

* ФАКТИ: Импозантна округла бројка. Оставиће утисак на њихове Амере, поготово што су је вероватно и наручили. Шта њих брига шта та бројка сугерише: да се Срби 1999-те нису бавили ничим осим силовањима, а Шиптари и њихове жене - ничим осим те статистике. Неће никоме у Вашингтону, наравно, засметати ни то што пацоли има баш пацовско лице. Тамо воле такве слуге

           ЗАМЕНИК премијера и министар спољних послова шиптарског Косова Беџет Пацоли изјавио је данас да не може бити помирења Косова и Србије без кажњавања Београда за многобројне ратне злочине извршене на Косову.

           Он је поводом сведочења у америчком Конгресу бивше председнице Косова Атифете Јахјаге, Васфије Краснићи Гудман и Иљира Битићија рекао како Косово није било агресор већ жртва и да жртве имају потребу за правдом.

           Пацоли је на Фејсбуку захвалио конгресмену Елиоту Енглу за иницијативу да Краснићи Гудман, која је силована током рата на Косову, говори о страхотама кроз које је прошла.

           "У осетљивом и снажном представљању Васфије Краснићи Гудман, она је казала свету о потреби правде за више од 20.000 жена и девојака које су силоване током рата на Косову. Битићи је представио случај убиства његове браће и како актуелни режим у Београду брани оне који су учествовали у убиству", написао је Пацоли.

           Према његовим речима, правда на Косову и међународна правда нису успеле да се баве ратним злочинима извршеним на Косову.

           "Некажњавање за Београд, за војнике и политичаре који су директно били укључени у планирање и извршење ратних злочина против косовских Албанаца, онемогућиће помирење. Силоване жене, убијена браћа, масакриране породице нису добиле правду. То треба да буде приоритет којим треба да се бави међународна заједница", оцењује шеф косовске дипломатије.

           Такви догађаји као сведочење Краснићи Гудман, Битићија али и председнице Јахјаге, која је поименице говорила о свим масакрима на Косову, доприносе "да се не заборави то што се догодило", оценио је Пацоли.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари