Шиптари се размахали: Весељи би „међународни трибунал за српске злочине“

ОБЈАВИО ДА ЋЕ „СВИ СРПСКИ ЗЛОЧИНЦИ БИТИ ПОХАПШЕНИ И ИЗВЕДЕНИ ПРЕД ЛИЦЕ ПРАВДЕ“

* Своју оптужницу испоставља овако: „Десетине хиљада убијених цивила, жена и деце, двадесет хиљада силованих жена, миллион избеглих Албанаца који су протерани са Косова. Прогон који је био сличан Холокаусту. За ова убиства и масакре 20 година након рата ником није суђено. Хашки трибунал је само половично донео правду Косову“

* ФАКТИ: Зликовац Кадри Весељи изговорио је и ово: "Бојали сте се сукоба са Ослободилачком војском Косова, па сте нападали цивиле. Наћи ћемо вас", Тако он о Војсци која се није бојала 1999-те ни НАТО. А он се крио иза леђа НАТО. Зна и он да је тако. И сада би био мањи од маковог зрна да није НАТО. Зна он и да без НАТО  ни његовог и Тачијевог и харадинајевог "Косова" не би било. Зато и лаје...

____________________________________________________________________________

            ПРЕДСЕДНИК Скупштине „Косова“ Кадри Весељи данас је и формално започео процедуре оснивања међународног трибунала за злочине које је, како је рекао, Србија починила на Косову.

            Весељи је у присуству представника несталих, организације ратних удужења, Министарства правде, шефова парламентарних група и цивилног друштва у Скупштини Косова рекао да није суђено српским злочинцима који су одговорни за хиљаде жртава на Косову, додајући да ће сви они бити похапшени и изведени пред лице правде.

            Председник Скупштине је у уводу састанка рекао да је преко потребан међународни суд који би осудио злочине који су од стране Србије почињени на Косову.

            "Злочини који су геноцидни, на стотине масакара извршених од стране српске војске и полиције. Десетине хиљада убијених цивила, жена и деце, двадесет хиљада силованих жена, миллион избеглих Албанаца који су протерани са Косова. Прогон који је био сличан Холокаусту. За ова убиства и масакре 20 година након рата ником није суђено. Хашки трибунал је само половично донео правду Косову. Међународна правда на Косову је тотално посустала, а нажалост ни ми сами нисмо учинили колико је потребно да документујемо те злочине", рекао је Весељи.

            Према њему, Албанци су за ратне злочине на Косову осуђени на 189 година затвора, док је у случају Срба то само 29 година, упитавши ко је у овом случају агресор?

            "За злочине почињене у Босни, Хрватској и на Косову донете су само 44 пресуде и кажњена само 74 злочинца, од тога неколицина за злочине на Косову. Косово тражи правду за своје убијене људе. Масакриране, силоване. Не прихвата ћутање и негирање. Ова правда ће бити задовољена. Србија ће одговарати за све ове жртве. Наша порука за злочинце и оне који негирају злочине, кукавице које су данас слободне у Србији, бићете ухапшени. Чинили сте злочине јер сте кукавице. Бојали сте се сукоба са Ослободилачком војском Косова, па сте нападали цивиле. Наћи ћемо вас", рекао је Весељи.

            Министар правде Абељард Тахири истакао је да ће институције пружити пуну подршку овој иницијативи, да су у Србији пре 20 година злочинци нашли уточиште и да је време да се они казне.

            (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари