Ремзи Шаља нестао у децембру, а ухапшен на `непознатој локацији`

ПОЗИВЕ ЗА САСЛУШАЊЕ У ХАГУ ДОСАД ДОБИЛО ДЕСЕТАК БИВШИХ КОМАНДИРА УЧК

Ремзи Шаља, други слева

         ЈЕДАН од локалних команданата терористичке ОВК Ремзи Шаља, који је у јануару "нестао" послије позива који му је упутило тужилаштво Специјалног суда у Хагу, ухапшен је на за сада непознатој локацији, јављају приштински медији, преноси РТС.

         Хапшење првог бјегунца од новог суда за ратне злочине потврдио је његов адвокат Натал Буљакај, али није могао да пружи додатне информације о мјесту и околностима под којима је он ухапшен.

         Шаља је позив за саслушање у Хагу добио још у децембру, али је нестао недуго пошто је објавио да се неће предати том трибуналу.

         Према оптужници тужилаштва у Приштини, Шаља је недалеко од Суве Реке средином 1998. године учествовао у отмици Хаџија Пертешија, чије је тијело пронађено неколико дана касније у оближњем селу Дуље.

         Специјални суд за злочине ОВК упутио је Шаљи позив за саслушање средином децембра, али је он одмах рекао да се неће појавити у Хагу.

         Позиви за саслушање у Хагу до сада су упућени на адресе десетак бивших команданата ОВК, укључујући некадашњег шефа главног штаба Сулејмана Сељимија.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари