Рама оптужио Харадинаја да лаже да је у Берлину био под притиском да укине таксе

ПРИЗНАО ИПАК ДА МУ САМ ДВА ПУТА СУГЕРИСАО ДА ПРИСТАНЕ НА ЗАХТЕВ МЕРКЕЛ И МАКРОНА

            ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама рекао је, како преноси Коха, да нико на самиту у Берлину није затражио од Рамуша Харадинаја да суспендује таксе.

            Храдинај је за РТК рекао да је на берлинском самиту било одређених притисака од свих учесника да Приштина укине сто одсто увећане таксе на производе из Србије.

            Према Харадинајевим речима, "озбиљну ситуацију су створили канцеларка Меркел, председник Макрон, премијер Рама, председник Тачи... сви они су сматрали да је добро да таксе буду суспендоване на неко време како би се дала прилика за дијалог", пренијела је РТК.

            Међутим, Коха пише да је Рама рекао да нико није затражио од Харадинаја у Берлину да суспендује таксе и да је, како је додао, он учинио супротно.

            Рама је, наводи приштински лист, оптужио Харадинаја да "још увек није схватио основна правила људске комуникације", која су, како додаје, "правила која, такође, важе и за лидере - да када нешто разговарају између себе, то не коментаришу у јавности".

            У питању је "лагање да би неко испао 'добар човек' пред својим народом", сматра Рама, преноси Коха.

            Албански премијер тврди да је само "предложио у два наврата Харадинају" да прихвати захтев Меркелове и Макрона да се таксе суспендују на шест или четири месеца, да би се дијалог наставио, наводи приштински лист.

            Пошто је Харадинај, каже даље Рама, јавно рекао да је он извршио већи притисак да се укину таксе и од Вучића, њему онда, како додаје, остаје "да се утеши чињеницом да је после самита, Вучић био једнако незадовољан као и Рамуш", пренела је Коха.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари