Некима у Приштини чак ни Кадри Весељи није довољно антисрпски радикалан

НА НИВОУ „СКУПШТИНСКЕ КОМИСИЈЕ“ УТВРДИЛИ ТЕКСТ РЕЗОЛУЦИЈЕ О „СРПСКОМ ГЕНОЦИДУ“

            КОМИСИЈА „косовске скупштине“ одобрила је данас нацрт резолуције о осуди наводног злочина геноцида и злочина против човечности, које су починили Срби током последњих сукоба на Косову, јавила је "Косовапрес".

            Текст резолуције усвојен је након дискусије у којој је посланик Покрета Самоопређељење, Сами Куртеши, рекао да је тај документ деградиран јучерашњом иницијативом председника парламента Кадрија Весељија о успостављању кривичног суда за злочине које су наводно починили Срби.

            Педставник ДКП Љуштаку сматра да би нацртом резолуције требало предвидети и покушај биолошког истребљења, будући да је, како тврди, током последњих сукоба на Косову постојала и таква тенденција.

            "Желимо да осудимо мрачан чин српске државе. Ако имамо прилику да направимо трибунал, то је добродошло. Слажем се са свим што је предложено овим документом", рекао је Љуштаку, пренела је "Косовапрес".

            Посланик ДСК Арменд Земај је додао да је утврђено, а парламент то треба да усвоји, да је, како је рекао, "држава агресор на Косову починла геноцид".

            (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари