Курти: У влади мора бити један Србин, али не мора – из Српске листе

„ФОКУСИРАЋЕМО СЕ ЗАТО ПРЕМА МАЊИНАМА, А НЕ ПРЕМА ЊИХОВИМ ПОЛИТИЧКИМ ПАРТИЈАМА“

* Нагласио: „Такса од 100 одсто није политика моје партије. Залажем се за пуни реципроцитет (са Србијом) у свим областима

_____________________________________________________________

        ЛИДЕР покрета Самоопредељење Аљбин Курти изјавио је да у косовској влади мора бити бар један министар из српске заједнице, али да он не мора да буде из Српске листе, преноси Танјуг.

        „Наш устав каже да мора да буде бар један министар из српске заједнице у нашој влади, али не каже да мора да буде из Српске листе. Значи ми ћемо да фокусирамо наше приоритете према мањинама као заједницама, а не као странкама”, рекао је Курти.

        Када се ради о дијалогу са Београдом, Курти је рекао да би одмах након формирања владе требало започети разговоре са Бриселом, односно са новим високим представником за спољну политику и безбедност.„Значи треба нам дијалог о дијалогу. Треба да дијалог припремимо добро, јер не можемо да имамо опет неуспех у овом дијалогу, јер ће коштати пуно. Такође разматраћемо та 33 договора која смо имали од 2011-2017. године, шта је испуњено и шта није и какви су утицаји на живот људи на Косову и једном ћемо и почети дијалог са Србијом који мора да има добре, солидне принципе”, рекао је Курти.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари