Харадинај: План за поделу „Косова“ направили су Вучић, Тачи и Рама

ТВРДИ ДА ЈЕ СПРЕЧИО ПЉАЧКУ ОД 10 МИЛИЈАРДИ ЕВРА НА ШТЕТУ „КОСОВА“

* Изјавио да је и министар спољних послова Албаније Гент Цакај радио против Косова, "док се Дитмир Бушати одупирао плану поделе док га нису уклонили и на његово место довели Цакаја

___________________________________________________________

        ОДЛАЗЕЋИ шиптарски премијер у Приштини Рамуш Харадинај изјавио је да је спречио пљачку 10 милијарди евра, план који би, према његовим речима, био реализован поделом Косова.

        За то је окривио председника Србије Александра Вучића, Хашима Тачија и премијера Албаније Едија Раму, који су према његовим речима били творци плана поделе, пише Орањуз а пренео је Коссев.

        Харадинај је навео да је тајни разлог политичке кризе на Косову била будућност рудника Трепча у Митровици.

        "Са инвестицијом која не прелази 140 милиона евра, Трепча даје нето добит од око 500 милиона евра годишње, за 20 година прави 10 милијарди евра, у чему Косово и Србија треба да уживају", рекао је Харадинај.

        Изјавио је и да је спречио пљачку и поновио наводе да је тројац Вучић, Тачи и Рама зачетник плана за поделу Косова.

        "Зауставио сам пљачку од 10 милијарди евра, која би се реализовала кроз план поделе Косова. То је био тајни економски циљ у плану размене територија између Косова и Србије. Тачи, Вучић и Рама били су партнери у реализацији ове шеме. Али, зауставио сам ту пљачку и рудник Трепча, данас већ два месеца, припада само Косову", рекао је Харадинај.

        Изјавио је да је и министар спољних послова Албаније Гент Цакај радио против Косова, "док се Дитмир Бушати одупирао плану поделе док га нису уклонили и на његово место довели Цакаја, који је био врло активан, међународно промовишући пројекат".

        Рекао је још да су га на оставку присилили "међународни, али и унутрашњи фактори" не наводећи детаље.

        Председнику Самоопредељења Аљбину Куртију је поручио да ће погрешити ако укине таксу од 100 одсто коју је његова влада увела на робу из Србије и Босне и Херцеговине.

        Говорећи о `балканском шенгену`, изјавио је да би то без Косова била веома велика грешка.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари