ЖИВКОВИЋ: Вучић треба да поднесе оставку и ако се ради о фалсификату против његовог брата

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ИЗЈАВИО ДА ЈЕ НЕДВОСМИСЛЕНО УТВРЂЕНО ДА СЕ НЕ РАДИ О ФИРМИ У ВЛАСНИШТВУ БРАТА ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ

  • Зоран Живковић рекао да му није јасно како то Вучић није стигао да реши „тако очигледну ствар због које му се још 2010. године извињавао Борис Тадић”. Уз тврдњу: да се Тадић превентивно извињавао јер је фирма отворена након његовог извињења

         КО ТРЕБА да поднесе оставку на функцију - председник Нове странке Зоран Живковић на посланичку или председник владе Александар Вучић на премијерску -било је тема не само у пленарној сали Скупштине Србије, већи и у холу парламента.

         После „окршаја” у Сали, током расправе о амандманима на ребаланс буџета, када су изјаву Живковића да је председник владе „бивши премијер”, посланици СНС „дочекали” одговором да очекују његову оставку због изгубљене опкладе, свој суд пред скупштинским извештачима изнео је и министар унутрашњих послова и потпредседник напредњака Небојша Стефановић.

         „Ја лично не очекујем да ће он (Живковић) поднети оставку зато што не верујем у чврстину његовог морала, нити карактерних особина које би то произвеле, али морално би било да се то уради”, рекао је Стефановић новинарима.

         Он је, ипак, мишљења, да би Живковић требало да поднесе оставку на свој посланички мандат.

         „Надам се да ће бити човек од речи пошто је недвосмислено утврђено да се не ради ни о каквој фирми која је власништво брата председника владе. Ја просто не знам докле ће се наставити ово. Ово су већ ударци испод појаса, помињање чланова породице са потпуном свешћу да се ради о фалсификованим и лажним подацима”, рекао је Стефановић.

         Потпредседник СНС и министар полиције каже да му, ипак, то више звучи као покушај Живковића да се „измигољи из опкладе коју је постигао”.

         „Пошто је ушао у то и прихватио да он или председник владе поднесе оставку, сада када је видео да су то лажи, сада покушава да то пребаци на други колосек”, рекао је Стефановић.

         Претходно се и Живковић обратио новинарима у скупштинском холу.

         Он је рекао да је ”Вучић маниром коцкара за кафанским столом” бацио опкладу у којој је рекао да ће поднети оставку, ако се докаже да су фирме или једна фирма које се у АПР воде као фирме чији је власник његов брат, а у супротном ће он бити тај који ће поднети оставку.

         Живковић је уверен да је управо Вучић тај који треба да поднесе оставку и то, по њему, из два разлога:

         „Први разлог је што је очигледно јасно доказано да је једна од фантомских фирми регистрована под именом и презименом, матичним бројем и свиме оним што указује да је то његов брат. Ти подаци стоје у АПР, подаци о блокади фирме су у НБС, а тамо стоји и решење о покретању стечајног поступка”.

         Живковић је додао да ”је разлог да бивши премијер Александар Вучић, поднесе оставку и уколико се докаже да је то фалсификат”.

         „Онда је и то разлог да поднесе оставку јер АПР, НБС и други надлежни органи који би требало да се баве фалсификовањем, а то су Тужилаштво и полиција, у директној су надлежности Александра Вучића”, сматра Живковић.

         Њему такође није јасно како то Вучић није стигао да реши ”тако очигледну ствар због које му се, као што је рекао, још 2010. године извињавао Борис Тадић”.

         „Ту испада да се Борис Тадић превентивно извињавао пошто је фирма отворена након извињења”, закључио је Живковић.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Коментари