Живковић удаљен из Скупштине, председавајућем рекао „стоко једна”

ШЕФ ПОСЛАНИЧКОГ КЛУБА СНС ЗОРАН БАБИЋ: „ЖИВКОВИЋ ТРЕБА ДА УРАДИ АЛКО-ТЕСТ, ТЕСТ НА НАРКОТИКЕ, АЛИ И ТЕСТ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ”

Зоран Живковић

  • Лидер Нове странке после „инцидента” рекао: У неколико наврата сам хтео да одговорим на (Вучићеве) оптужбе, али нисам добио реч, након тога се председник владе лично мени обратио, ја сам тражио реплику, а председавајући, овај кондуктер, не знам одакле је, рекао је да се ја кафански понашам”

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Скупштине Србије Игор Бечић изрекао је три опомене посланику Нове странке Зорану Живковићу због „уличарског речника” и наложио скупштинском обезбеђењу да Живковића избаци из сале.

         Бечић је изрекао и петоминутну паузу, док обезбеђење није ушло у салу, након чега је Живковић напустио скупштинску салу.

         Пре тога, председавајући Бечић је Живковићу, који је тражио реплику, рекао да „својим уличарским речником није заслужио реч”.

         Живковић је узвратио са: „Стоко једна”!

         Бечић му је потом изрекао трећу опомену и меру удаљења. Живковић је после тога новинарима у парламенту рекао да је из парламента удаљен мимо пословника и да ништа није учинио што би било противно правилима парламентарног живота.

         Он је додао да је у неколико наврата хтео да одговори премијеру Александру Вучићу на, како је рекао, оптужбе које је изрекао на његов рачун, што му није било омогућено: „У неколико наврата сам хтео да одговорим на оптужбе, али нисам добио реч, након тога се председник владе лично мени обратио, ја сам тражио реплику, а председавајући, овај кондуктер, не знам одакле је, рекао је да се ја кафански понашам”.

         Он је додао да се Вучић појавио пре сат времена у парламенту.

         „Не знам одакле је дошао. Било би јако интересантно да је пре тога прошао неки тест провере алкохолисаности или утицаја неких дрога. У сваком случају, откако је ушао у парламент на најгори начин и најгорим језиком говори о опозицији, прича о својим такозваним успесима и свашта говори о опозицији”, закључио је Живковић.

         Шеф посланичког клуба СНС Зоран Бабић изјавио је да је инцидентом посланик Живковића отишао само корак даље у непримереном речнику и понашању, јер је, како је подсетио, недавно рекао да представници већине „ричу”.

         „Живковић је недавно на седници Административног одбора посланицима владајуће већине рекао да ричу”, рекао је Бабић новинарима.

         „Мислим да (Зоран) Живковић треба да уради алко-тест, тест на наркотике, али и тест интелигенције”, рекао је Бабић.

         На питање да ли је данашњем инциденту допринео и сам председавајући Игор Бечић начином на који је водио седницу, Бабић је одговорио да се предсдавајући држао Пословника, који су писали посланици ДС Драган Шутановац, Борко Стефановић И Гордана Чомић „као да никада неће отићи са власти”.

         Шеф посланичког клуба СНС је поновио став премијера Александра Вучића, који је током седнице упитао посланике ДС да ли је демократија то што они владају у Војводини са шест одсто подршке бирача и да они који су палили скупштину 2000-те сада прете посланицима због другачијег политичког става.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Коментари