ЖИВКОВИЋ: …Пензионери милошћу божијом и бившег председника владе Вучића нису заштићени…

НАПРЕДЊАЦИ САОПШТИЛИ ДА ПИСАРНИЦА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РАДИ И НЕДЕЉОМ - НЕ БИ ЛИ БИВШИ ПРЕМИЈЕР ВРАТИО ПОСЛАНИЧКИ МАНДАТ

         ИЗЈАВУ посланика Нове странке Зорана Живковића да је „председник владе Александар Вучић бивши премијер”, посланици СНС су у парламенту „дочекали” одговором да очекују његову оставку због изгубљене опкладе са премијером Вучићем.

         Током расправе у појединостима о предложеном ребалансу буџета, Живковић је рекао да би усвајањем предложеног амандмана посланика НС били створени услови да се не смањују пензије у овој години и укупна маса пензија била би иста, како је предвиђено буџетом.

         „Тиме би се заштитило и 600.000 пензионера који нису милошћу божијом и бившег председника владе Вучића заштићени од смањивања пензија”, рекао је Живковић.

         Заменик шефа посланика СНС Александар Мартиновић најпре је упозорио Живковића да није тачно да су влада и њен председник у оставци, а затим најавио да ће његов страначки колега и шеф Административног одбора Зоран Бабић колико сутра заказати седницу тог скупштинског тела на којој ће бити констатована оставка једног посланика.

         Затим је и Бабић прецизирао да је седницу Админситративног одбора већ заказао за сутра, да ће писарница и данас, иако је недеља, радити пуно радно време и да ће Живковић, „уколико има посланичке честитотсти, поднети оставку”.

         „Живковић има времена до сутра ујутру до пола 11, када је заказан Административни одбор да поднесе оставку, желимо да такву оставку прихватимо”, рекао је Бабић.

         Током начелне расрпаве о предлогу ребаланса буџета у петак, Живковић је рекао да је брат премијера Вучића, Андреј, власник једне приватне фирме, што је Вучић негирао и посланику НС понудио оставку уколико докаже да је то тачно.

         У супротном, додао је Вучић, од Живковића очекује да и он исто поднесе оставку на посланичку функцију и јавно се извини породици Вучић.

         „Или ја или ви господине Живковићу”, поручио је тада премијер Живковића и додао да се не могу без последица износити та и друге лажи и увреде на рачун њега и чланова његове породице.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Коментари