За бригу је што држава о Космету ћути, али је за још већу - кад проговори!

ПОСЛАНИЦИ ДСС И НС ЗАТРАЖИЛИ ДА ТАДИЋ И ЦВЕТКОВИЋ САОПШТЕ ПЛАН ДРЖАВЕ ЗА СЕВЕР КОСОВА

  • Бојан Ђурић (ЛДП) затражио да му се достави листа 50 највећих дужника ПИО Фонду и додао да чак 90 одсто дужника чине предузећа из државног сектора
  • Посланик Јединствене Србије Петар Петровић замолио председницу парламента да донесе одлуку да сваки посланик пре уласка у Скупштину прође „алко тест, тест на дроге и да га прегледа неуропсихијатар” јер, како је оценио, посланици у парламенту обављају важан посао

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Посланици Демократске странке Србије (ДСС) и Нове Србије (НС) позвали су председника и премијера Србије Бориса Тадића и Мирка Цветковића да се обрате Србима на Косову и Метохији ијавности и да им саопште какав је план државе.

        Шеф посланичке групе Нова Србије Велимир Илић питао је у делу седнице Скупштине Србије, предвиђеном за постављање посланичких питања, каква је будућност Срба на северу Косова и да ли држава има решење.

        „Зашто сада не чујемо преговараче и председника и премијера да дају упутства, зашто не направе неки скуп да се обрате јавности, да се обрате Србима на северу Косова”, рекао је Илић.

        Он је питао и да ли влада поштује скупштинске декларације и резолуције о Косову и Метохији.

        Посланик Демократске странке Србије Зоран Николић рекао је да је забрињавајуће што држава ћути, али још више забрињава када проговори.

        „Сви стрепимо од онога шта ће се десити данас на Косову. Забрињавајуће је што држава ћути ,а још више када држава проговори о том питању”, рекао је Николић.

        Николић је оценио и да озбиљан председник једне државе комуницира преко институција.

         „Озбиљан председник комуницира преко институција. А не на начин који нико не може да провали. Никоме није јасно на који начин председник Тадић шаље поруке”, сматра он.

        Николић је питао премијера Цветковића зашто и на основу ког закона је Влада одустала од пописа на Косову и Метохији.

        Посланик Либерално демократске странке (ЛДП) Бојан Ђурић Бојан тражио је од надлежних одоговоре о јучерашњем несрећном догађају у Јагодини, када је током извођења вежбе Противтерористичке јединице, хеликоптер подигао неколико реклама, које су пале међу гледаоце.

        „Постоје различите информације. Постоје информације да је реч о папирним рекламама које су уоквирене летвицама. Тражимо одговоре на питања какве су околности пратиле овај догађај и да ли се ради у политичкој злоупотреби”, питао је он.

        Ђурић је тражио и да му се достави листа 50 највећих дужника ПИО Фонду и додао да чак 90 одсто дужника чине предузећа из државног сектора.

        Посланик Јединствене Србије Петар Петровић рекао је да су сва деца која су повређена у Јагодини, добро, да имају лакше телесне повреде и да ће већ сутра бити у школи.

        „Хвала богу да су деца жива и здрава. Многи овде причају како се наводно злоупотребљавају деца за неке верске и политиèке догађаје, а не злоупотребљавају се кад се то ради у неком другом граду и кад то ради нека друга верска заједница”, рекао је Петровић.

       Он је замолио председника парламента да се држи Пословника и да донесе одлуку да сваки посланик пре уласка у Скупштину прође „алко тест, тест на дроге и да га прегледа неуропсихијатар” јер, како је оценио, посланици у парламенту обављају важан посао.

       После постављања посланичких питања, Скупштина Србије наставила је расправу о амандманима на измене закона о јавном дугу, порезу на имовину и обавезном осигурању у саобраћају.

Категорије: 

Коментари