Вучић обећао оставку уколико Зоран Живковић докаже да Андреј Вучић има приватну фирму

ОД БИВШЕГ ПРЕМИЈЕРА ЗАТРАЖИО ДА ВРАТИ ПОСЛАНИЧКИ МАНДАТ АКО НЕ ДОКАЖЕ СВОЈУ ТВРДЊУ

Зоран Живковић

  • Живковић тражио реплику, али председница парламента Маја Гојковић одбила да му поново да реч. Нагласила је да је добио понуду и сугерисала му да се о њој изјасни у понедељак

         ПОСЛАНИК са листе ДС Зоран Живковић изјавио је данас у скупштини да је брат премијера Александра Вучића, Андреј, власник једне приватне фирме, а премијер му је у одговору на то „добацио рукавицу”.

         Понудио је оставку уколико Живковић докаже да је то тачно, а у супротном, како је рекао, очекује Живковићеву оставку и јавно извињење породици Вучић.

         „Или ја или ви, господине Живковићу”, изазвао је премијер Живковића и додао да се не могу без последица износити та и друге лажи и увреде на рачун њега и чланова његове породице.

         „Мислим да је то поштено”, рекао је Вучић и додао да епилог мора уследити у понедељак.

         Он је указао да је таква лаж и раније спомињана, на основу фалсификовања личних докумената његовог брата.

Браћа Вучић

         „То је и раније био покушај фалсификовања и на томе су му се извинили својевремено и Тадић и Ракић. Није власник и никада није ни био власник фирме. Ако је тачно да је мој брат власник те фантомске фирме, желим да вас обавестим, ја ћу испунити жељу вашу и Борка Стефановића и нећу бити председник владе од понедељка”, рекао је Вучић у парламенту.

         Уколико се испостави да његов брат није власник поменуте фирме, од Живковића, рекао је премијер, очекује јавно извињење и да поднесе оставку на посланичку функцију.

         „То је питање части и поштења”, приметио је Вучић.

         Он је најавио и да ће његов брат поднети кривичну пријаву против самог себе, како би се дефинитивно утврдиле све чињенице везане за изнете оптужбе.

         Живковић је на то тражио реплику, али је председница парламента Маја Гојковић одбила да му поново да реч, констатујући да је „добио понуду, те да се о њој изјасни у понедељак”.

 

Категорије: 

Коментари