Војводина за осам милијарди подржала ребаланс буџета

НАРОДНА СКУПШТИНА УСВОЈИЛА

„ФИНАНСИЈСКИ УСТАВ” ЗЕМЉЕ

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Скупштина Србије усвојила је ребаланс буџета за 2011. годину, којим су предвиђени приходи од 707,35 милијарде динара, расходи од 850,9 милијарди динара и дефицит од 142,7 милијарди динара.

        За ребаланс буџета су гласале све странке владајуће већине укључујући и Савез војвођанских Мађара (СВМ) и Лигу социјалдемократа Војводине (ЛСВ).

        Они су своју подршку овом закону најавили у понедељак пошто је Влада прихватила амандман, којим је прецизирано да се средства за финансирање капиталних издатака у износу од осам милијарди динара Аутономној Покрајини Војводине исплате у три једнаке рате до децембра.

        Усвојеним изменама и допунама Закона биће обезбеђено повећање плата и пензија, док ће социјална давања остати на истом нивоу.

        Најважније уштеде оствариће се на смањењу камата, око 3,5 милијарди динара, затим на буџетским позајмицама око 1,1 милијарда, као и 8,4 милијарди са позиције за капиталне инвестиције, које неће бити смањене већ ће плаћања бити пренета у наредну годину.

        Саставни део закона постао је и амандман Уједињених региона Србије којим је прецизирана расподела новца градовима и општинама у последњем кварталу по основу ненаменских трансфера и трансфера солидарности.

        Тако ће градови и општине за последња три месеца 2011. године из републичког буџета добити 4,6 милијарди динара ненаменских трансфера и око 810 милиона динара трансфера солидарност.

Категорије: 

Коментари