ВЕСЕЛИНОВИЋ: Има ли Тони Блер свог човека у Вучићевој влади?

„ХОЋЕ ЛИ СРБИЈА ДОБИТИ МИНИСТРА ЗА САРАДЊУ СА БЛЕРОВОМ КОМПАНИЈОМ“?

Јанко Веселиновић

  • ШОРМАЗ (питање МУП-у): Да ли је почела истрага поводом информација да је бизнисмен Мирослав Мишковић дошао у посед ексклузивног земљишта на Новом Београду по 36 пута мањој цени од тржишне?

        ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије у уторак су Влади Србије постављали питања о најављеном поскупљењу струје, проблемима у откупу млека, производњи „мерцедеса“, консултантској кући Тонија Блера и Развојној банци Војводине.

        Посланица Лиге социјалдемократа Војводине Олена Папуга питала је на почетку седнице парламента Министарство пољопривреде како ће се решити поремећај у откупу млека и стоке у Србији.

         „Пољопривредници немају коме да продају те производе. Када ће се утврдити због чијих се интереса дозволио увоз меса“, питала је Папуга.

        Посланик Нове Србије Драган Јовановић питао је министра енергетике Александра Антића и министра финансија Душан Вујовића да ли ће социјалне категорије које тренутно имају попусте приликом плаћања струје имати те олакшице и након најављеног поскупљења електричне енергије.

        Посланик Социјалдемократске странке Јанко Веселиновић затражио је да председник Владе Србије Александар Вучић одговори на питања која су му до сада постављана.

        Он је питао: какав статус има Тони Блер у Влади Србије.

         „Да ли (Тони Блер) има свог човека у Влади као члана Владе, ко их плаћа, да ли ћемо у Скупштини ускоро добити име тог човека и да ли ће бити изабран као министар за сарадњу са Блеровом компанијом“, питао је Веселиновић.

        Он је питао и шта је било од обећане изградње јефтиних станова за које је Вучић најавио да ће квадрат коштати 387 евра, а интересовао се и за производњу возила „мерцедес“ у земунском Икарбусу.

        Посланик Српске напредне странке Драган Шормаз питао је Министарство унутрашњих послова да ли је кренуло у истрагу поводом информација да је бизнисмен Мирослав Мишковић дошао у посед ексклузивног земљишта на Новом Београду по 36 пута мањој цени од тржишне?

        Бета

Категорије: 

Коментари