СТЕФАНОВИЋ: Зна ли Вучић да су адвокатима плаћена два милиона евра за уговор са Етихадом?

„КАКВЕ ТО СВЕ ИМА ВЕЗЕ И ДА ЛИ ИМА ВЕЗЕ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ БЕОГРАДА СИНИШОМ МАЛИМ?“

Борислав Стефановић

  • Шеф посланичке групе ДС питао кандидата за министра Душана Вујовића, који је донедавно био министар привреде, запитао која адвокатска канцеларија је изабрана за тај посао са Етихадом, на основу које процедуре и тендера и шта је Србија платила за то, као и да ли су ти трошкови „одређени вид провизије“ некоме?
  • Борислав Стефановић указао да је у последње три године Србија имала три министра финансија, а такав је случај и са привредом и пољопривредом и констатовао да земља „има канцелара који жели да примени тачеризам у Србији“

        ШЕФ Посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић изјавио је да има информације да је при склапању уговора о стратешком партнерству са Етихадом за Јат Ервејз плаћено два милиона евра за адвокатске услуге и упитао да ли премијер Александар Вучић зна за то.

         „Ја мислим да не зна и кад буде чуо за ово, да му се неће допасти“, рекао је Стефановић на седници Скупштине Србије, на којој треба да буде изабран нови министар финансија.

        Он је кандидата за министра Душана Вујовића, који је донедавно био министар привреде, запитао која адвокатска канцеларија је изабрана за тај посао са Етихадом, на основу које процедуре и тендера и шта је Србија платила за то, као и да ли су ти трошкови „одређени вид провизије“ некоме?

         „Шта је то што кошта два милиона евра што смо ми као грађани платили, и какве то све има везе и да ли има везе са градоначелником Београда Синишом Малим?“, питао је Стефановић.

        Борислав Стефановић је питао и да ли је тачно да је Електропривреда Србије склопила меморандум о разумевању с посредничком фирмом из УАЕ за куповину бројила за електричну енергију и оценио да се ради о огромној своти.

         „Да ли је могуће да Вујовић као министар привреде, а будући министар финасија, не зна ниједан одговор?“, питао је Стефановић.

        Стефановић је оценио да је чудно што Вујовић са места министра привреде преузима ресор финансија и запитао шта ће бити са Министарством привреде, „поготово што није објавио уговор са Етихадом“.

        Он је запитао Вујовића и како мисли да смањи буџетски дефицит и да ли и даље остаје при тврдњи да смањење плата и пензија неће бити веће од 10 одсто.

        Стефановић је указао и да је у последње три године Србија имала три министра финансија, а такав је случај и са привредом и пољопривредом и констатовао да земља „има канцелара који жели да примени тачеризам у Србији“.

        Борислав Стефановић је парламенту замерио и што није бар минутом ћутања на почетку седнице обележио 19. годишњицу хрватске акције „Олуја“ и егзодуса Срба и констатовао да то није први пут да држава пропушта да обележи такве трагедије.

Категорије: 

Коментари