СНС: Демократска странка је чистила само општинске и државни буџет

ДС: „НАПРЕДНА СРБИЈА“ СЕ ГУШИ У СМЕЋУ, КАНАЛИ СУ ЗАТРПАНИ, СИТУАЦИЈА ЈЕ СВЕ ГОРА

Зоран Бабић

        СКУПШТИНСКУ расправу о сету еколошких закона у среду је обележила расправа шефова посланичких група владајуће Српске напредне странке и опозиционе Демократске странке који су се међусобно оптуживали за „чишћење буџета и џепова грађана Србије“.

        Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић оптужио је ДС да је загађивала околину и да је само чистила општинске и републички буџет, на шта је шеф демократа у Скупштини Србије Борислав Стефановић одговорио да се Србија гуши у смећу, да су канали затрпани и да је ситуација све гора.

        Бабић је упитао Стефановића у чијој је надлежности чишћење канала по Војводини.

         „Воде Војводине су у питању и питам: у каквом је стању Велики бачки канал и када је последњи пут чишћен. То предузеће води кадар ДС, као и Војводину“, истакао је шеф посланичке групе СНС.

        Стефановић је казао да је СНС очистила џепове грађана Србије у последње три године и то нарочито пензионерима и онима који раде у јавном сектору.

         „У Војводини су канали много бољи него у остатку Србије, војвођанско предузеће је одбранило Војводину од поплава... то је срамота Бабићу што то причате“, одговорио је Стефановић.

        Бабић је казао да ће направити пикник поред Великог бачког канала.

         „И видећу да ли ћете поред тог рајског острва моћи да издржите 15 минута. Нећете моћи“, рекао је Бабић и додао да је први пут да је за прва два месеца у години остварен суфицит буџета, што је „победа владе и грађана Србије“.

        Бета

Категорије: 

Коментари