Следи ли ново пооштравање услова за одлазак у пензију?

Посланичка питања у Народној скупштини Србије

  • Мирослав МАРКИЋЕВИЋ, заменик шефа посланичке групе НС:Како влада гледа на најаве да ће избори у Србији бити одржани у јануару јер ће ММФ у фебруару од Србије тражити смањење пензија за 20 одсто и отпуштање великог броја људи из јавног сектора?
  • Милан ДИМИТРИЈЕВИЋ, посланик ДСС: Да ли је тачно да је Влада Србије донела закључак о набавци три милиона доза вакцина против новог грипа, на чију препоруку је одлучено да то буде та количина и да ли је тачно да је Торлак дао много повољнију понуду од 3,9 евра?
  • Јоргованка ТАБАКОВИЋ, посланик Напред Србијо: Коме је у интересу да предузеће Трудбеник, које се налази у процесу реконструкције, насилно оде у стечај?


      БЕОГРАД, (ФоНет) - Посланици Скупштине Србије искористили су почетак седнице да од представника власти затраже одговоре на питања која се односе на решавање ситуације на северу Косова и Метохије, афере око набавке вакцина против новог грипа Х1Н1, али и мера које Влада планира да предузме да би ублажила други талас светске економске кризе.

      Посланик Либерално демократске партије (ЛДП) Бојан Ђурић рекао је, у делу седнице предвиђеном за постављање посланичких питања, да блокада на северу Косова траје већ осми дан и оценио да је живот у том делу Србије парализован.

      Живот тих људи зависи од шумских стаза, рекао је Ђурић И истакао да блокаду и људе не могу да организују особе које воде паралелне институције.

      Он је питао до када ће трајати такво стање.

      Посланик Српске радикалне странке (СРС) Љубомир Краговић подсетио је да су радикали тражили да парламент на првој седници другог редовног заседања разматра извештај о ситуацији на Косову и Метохији.

      Такође смо тражили, нагласио је Краговић, да се седница одржи у Косовској Митровици, што је одбијено.

      Посланика Демократске странке Србије (ДСС) Милан Димитријевић питао је да ли је тачно да је Влада Србије донела закључак о набавци три милиона доза вакцина против новог грипа, на чију препоруку је одлучено да то буде та количина и да ли је тачно да је Торлак дао много повољнију понуду од 3,9 евра.

      "Ко је одлучио да се закључи уговор са Југохемијом и које су институције и појединци обухваћени истрагом око набавке вакцина“, питао је Димитријевић.

      Заменик шефа посланичке групе Нова Србија (НС) Мирослав Маркићевић питао је премијера Мирка Цветковића и Владу да ли могу да изађу пред грађане и саопште у каквом стању се налази републички буџет и како се он пуни.

      Како коментаришу изјаве челника Међународног монетарног фонда да ће пензије морати да се смањују и да ће услови за одлазак у пензију бити пооштрени, питао је он.

      Маркићевић је рекао и да се спекулише да ће избори у Србији бити одржани у јануару, јер ће ММФ у фебруару од Србије тражити смањење пензија за 20 одсто и отпуштање великог броја људи из јавног сектора.

      Посланик посланичке групе Напред Србијо Јоргованка Табаковић питала је коме је у интересу да предузеће Трудбеник, које се налази у процесу реконструкције, насилно оде у стечај.

 

Категорије: 

Коментари