СКУПШТИНА СРПСКЕ: Пљување и ударање ногом међу посланицима

ПОСЛАНИЦИ СНСД СИНИША ДОДИК И МИЛАН КОВАЧ ТВРДЕ ДА ИХ ЈЕ И ВЕРБАЛНО И ФИЗИЧКИ НАПАО МИЛАДИН СТАНИЋ ИЗ СДС

  • Посланице СНСД напустиле Скупштину зато што им је Станић добацио да „женама и треба гледати у ноге“, одговарајући тако посланицама које су га критиковале због тога што је коментарисао боју чизмица премијерке Жељке Цвијановић током протеклих поплава

        ПОСЛАНИК Српске демократске странке Миладин Станић изазвао је данас инцидент у холу Народне скупштине Републике Српске, кад је по изласку из сале физички насрнуо на Синишу Додика, посланика СНСД-а.

        Наочиглед бројних сведока и новинара, Станић је претио Додику због раније расправе у скупштине, да би га у једном тренутку покушао ухватити за одело и, на свеопшту неверицу, пљунуо у његовом правцу.

        Брзом реакцијом осталих посланика, који се затекли у холу, спречен је већи инцидент.

        Да ствар буде гора, само неколико минута после тога, Станић је изазвао нови инцидент, пошто је у скупштинској сали, после краће расправе, ударио ногом посланика СНСД-а Милана Ковача.

        Разлог је, како сазнајемо, што му је Ковач у пролазу добацио да треба да се смире страсти и „спусти“ узаврела скупштинска температура.

        После тога је дата пауза након што су посланице СНСД-а демонстривно напустиле салу због Станићевих „сексистичких наступа“.

        Потпредседница Владе Нада Тешановић, која, заједно са осталим члановима кабинета, присуствује данашњој седници изјавила је да се неће вратити у скупштинску салу све док им се Станић не извини.

        Она је прецизирала да је Станић током јутрошње расправе добацио у њиховом правцу „да женама и треба гледати у ноге“, одговарајући тако на критике појединих посланица СНСД-а који су га критиковале због тога што је коментарисао боју премијеркиних чизмица током протеклих поплава.

        Синиша Додик и Милан Ковач, посланици СНСД-а, назвали су „најобичнијим лажима“ тврдње посланика СДС-а Миладина Станића о томе да није тачно да их је јутрос напао у скупштинском холу.

        У првој реакцији након напада, Станић је устврдио да „није било никаквог физичког обрачуна“ и да је једина истина да су га Ковач и Додик псовали.

        Међутим, Додик и Ковач су у заједничкој изјави поновили да су били нападнути, истичући да њихове тврдње могу да потврде бројни сведоци, који у се у то време затекли у скупштинском холу, али и многобројне ТВ екипе које су пратиле данашњу седницу парламента.

        - Тај човјек је физички насрнуо на нас без икаквог повода, и, што је најгоре, наставља безочно да лаже тврдећи да то није урадио - рекао је Додик, одбацујући тврдње да је Станићу упутио било какву псовку.

        Посланици Српске демократске странке (СДС) у Народној скупштини РС-а негирају одговорност само свог посланика Миладина Станића за данашњи физички инцидент с посланицима СНСД-а у Народној скупштини РС.

        Истакли су да је сам Станић већ дуже време био изложен претњама и вређању од појединих парламентараца владајуће странке.

        Седница Народне скупштине је настављена, а њен председник Игор Радојичић, објавио је да су се сви шефови посланичких клубова сложили да се атмосфера у скупштини „уведе у нормалне токове“.

Категорије: 

Коментари