Сертић обећао нове фирме и завршетак реструктуирања 502 предузећа

НОВИ МИНИСТАР ПРИВРЕДЕ ЧЛАН ЈЕ СНС, ПРОБРИСЕЛСКА ОПОЗИЦИЈА

ОЦЕНИЛА ДА ИМА „ТАНКУ БИОГРАФИЈУ“

Жељко Сертић

  • Кандидатуру Жељка Сертића образложио Ивица Дачић, а не премијер Александар Вучић, због чега су „тадићевци“ напустили салу

         СКУПШТИНА Србије изабрала је Жељка Сертића за новог министра привреде.

         За избор Сертића гласало је 178 посланика, а против је било четворо од укупно 182 посланика који су били у сали. Посланици су гласали прозивком. Сертић је потом пред посланицима положио заклетву.

         Нови министар привреде Жељко Сертић изјавио је данас да ће свој рад заснивати на три стуба - развоју постојећих предузећа, отварању нових и завршетку процеса реструктурирања 502 фирме у Србији.

         Сертић је новинарима одмах након што га је Скупштина Србије изабрала на ту функцију рекао да сматра да је његов посао већ почео и да ће у наредним данима изаћи са врло јасним и прецизним правцима и приоритетима у привреди.

         „Било је велико задовољство и сјајно искуство седети у скупштини и чути све ове коментаре, врло често и критике које ће нам дати пут управо шта треба да мењамо и побољшамо. Оно што је мој утисак је да посланици веома добро знају тренутну проблематику, а виде се и одређена решења”, истакао је Сертић.

         Сертић, који је годину и по дана био на челу Привредне коморе Србије (П КС) навео је да су његови ставови већ познати, јер их је доста пута јавно износио и да ће као министар привреде наставити да ради на остваривању истих циљева, које као челник привредне асоцијације износио.

         „Све оно што сам говорио као председник ПКС, наставићу да радим као министар привреде, јер је то једини прави пут”, истакао је Сертић.

         Он је рекао да ће бити израђена стратегија за јавни сектор у ком правцу он треба да се развија и поручио да ће и даље бити развијан програм субвенција. Сертић је додао да ће се нарочито у виду имати и равномеран регионални развој.

         Посланици владајуће коалиције истакли су у данашњој расправи да је реч о човеку који нема ниједну мрљу у својој биографији и успешно је водио Привредну комору Србије.

         Опозиција је на биографију, међутим, имала највише замерки тврдећи да је „танка” и да не улива поверење да ће Сертић моћи да се избори са проблемима у привреди. Они су критиковали и то што је предлог за избор Сертића образлагао први потпредседник владе Ивица Дачић, а не премијер Александар Вучић због чега су посланици НДС напустили заседање пре почетка претреса.

         Сертић је члан СНС. Говори енглески језик.

         Тањуг

Категорије: 

Коментари