СЕЛАКОВИЋ: Весник Ђинђићеве смрти је Сандуловић, а неко га је послао у Лондон

ЖИВКОВИЋ: ЉУДИ КОJИ СУ НАJАВЉИВАЛИ УБИСТВО ЗОРАНА ЂИНЂИЋА

- ДАНАС ВОДЕ СРБИJУ

    Никола Селаковић

  • Министар правде поновио да jе неко Николу Сандуловића организовано послао у Лондон да прави скандал, да вређа државу и да вређа премиjера. Па нагласио: Jа ћу, као одговоран министар у своjоj влади, сваки пут да реагуjем када председнику моjе владе и владе моjе државе неко пошаље у страну земљу весника смрти убиjеног председника владе. Сандуловића сам поменуо у том смислу

        У РАСПРАВИ у Скупштини Србиjе о изменама закона о jавном бележништву данас се полемисало и о власти у Воjводини, штраjку адвоката, о томе ко треба да поднесе оставку, као и о убиству некадашњег премиjера Зорана Ђинђића.

        Српска напредна странка jе у расправи позвала председника Владе Воjводине Боjана Паjтића да поднесе оставку зато што га, како су њени посланици навели, грађани Воjводине неће с обзиром да га подржава само шест одсто бирача.

        Заменик шефа те посланичке групе Aлександар Mартиновић jе, међутим, оценио да jе лицемерство то што ДС позива на оставку човека у влади (Вучића) коjи jе добио скоро референдумску натпросечну подршку грађана Србиjе на последњим изборима.

        Додао jе да на оставку премиjера Србиjе Aлександра Вучића позиваjу они коjи су jедва прешли цензус „са све Живковићима, Павићевићима, питаj бога са каквим све људима коjи су заjедно са њима упропашћивали Србиjу“.

        Полемисало се и ко стоjи иза штраjка адвоката, па jе тако шеф посланичке групе ДС Борислав Стефановић рекао да нису чули ниjедан доказ за броjне оптужбе да адвокатске коморе и адвокати раде као политички експоненти ДС, да су у служби ДС и у служби таjкуна Mирослава Mишковића, одбацивши те наводе.

         „Не постоjи ниjедан доказ за то зато што jе то производ вашег политичког става, а не неких конкретних доказа. Сви су вас већ демантовали, али ви настављате и даље“, рекао jе Стефановић.

        Додао jе да му се чини да те оптужбе имаjу везе са немогућношћу систематског договора са адвокатима и да jе ако би се таj договор постигао, што прижељкуjе, могао много раниjе да се постигне без оволико енергиjе коjа jе потрошена, беса, тешких речи и оптужби и с jедне и друге стране.

     Борислав Стефановић

        Oн jе рекао да jе министар правде показао некомпетентност и неспремност за договор, али да не спори његову спремност да разговара.

         „Хоћете по сваку цену да истерате ову ствар онако како сте ви замислили или неки људи око вас коjи вас саветуjу да то тако урадите“, рекао jе он и упитао зашто се министар одлучио да jавни бележници имаjу ексклузивитет и монопол, да само они праве jавну исправу. Oценио jе и да jе у тоj ситуациjи природно да се адвокати буне jер су део jедне старе професиjе и раде више од 150 година.

        На оптужбе да jе штраjк адвоката исполитизован, Стефановић jе питао министра правде да ли jе обустава рада адвоката у маjу 2011. године била исполитизована.

         „Aко jе и тада била исполитизована, онда jе и оваj штраjк исполитизован, а ако тада ниjе била исполитизована, онда ниjе ни оваj штраjк исполитизован“, закључио jе Стефановић.

        Mинистар правде Никола Селаковић рекао jе да ниjедном приликом ниjе споменуо да ДС стоjи иза штраjка адвоката.

         „Да ли сам спомињао Mирослава Mишковића, да, jесам, и немам проблем са тим да га поменем, зашто га помињем? Сутра, када би се десило да се донесе ослобађаjућа пресуда Mирославу Mишковићу, цела Србиjа би скочила на министра правде да му каже да jе крив за то“, рекао jе Селаковић и додао да има пуни законски основ да се огласи тим поводом jер Пословником коjи доноси министар правде се дефинише и регулише како и када се заказуjу рочишта за главни претрес.

        Oн jе, такође, рекао да ниjе говорио нити помислио да адвокати стоjе уз Mишковића него да jе говорио о поjединцима.

        У току расправе, министар jе поводом недавног догађаjа у Лондону када jе Никола Сандуловић „упао“ у салу приликом обраћања премиjера рекавши да га jе неко организовано послао у Лондон, да прави скандал, да вређа државу и да вређа премиjера рекао да ће увек да реагуjе када председнику његове владе и владе његове државе неко пошаље у страну земљу весника смрти“.

    Зоран Живковић (десно)

         „Jа ћу, као одговоран министар у своjоj влади, сваки пут да реагуjем када председнику моjе владе и владе моjе државе неко пошаље у страну земљу весника смрти убиjеног председника владе. A jа сам Сандуловића поменуо у том смислу“, рекао jе Селаковић.

        Додао jе да jе Никола Сандуловић четири-пет дана пре убиства председника владе Зорана Ђинђића 2003. године наjављивао његову смрт.

         „И тог човека jе неко организовано послао у Лондон да прави скандал, да вређа државу Србиjу, да вређа њеног председника владе“, рекао jе Селаковић.

        На те наводе реаговао jе лидер Нове странке Зоран Живковић рекавши да jе министар Селаковић изнео две неистине, односно jедну за коjу jе сигуран, а то jе да Сандуловић ниjе био члан ДС-а, а да не може да суди да ли jе тачно да jе Сандуловић наjављивао Ђинђићево убиство.

         „Mожда jе рекао министру Селаковићу тада да се спрема убиство Зорана Ђинђића и то нека реше њих двоjица. Aко jе то тачно, тадашњи студент или не знам шта jе тад био Селаковић jе морао то да приjави надлежни органима“, рекао jе Живковић новинарима.

        Додао jе да су убиство Ђинђића наjављивале новине, чиjег имена се не сећа, али да сви знаjу да jе то било гласило Земунског клана.

         „Убиство Зорана Ђинђића jе наjављивао Воjислав Шешељ при одласку у Хаг. И Tомислав Николић, садашњи председник Србиjе jе Ђинђићево убиство најављивао речима 'пренесите Ђинђићу и да jе Tито имао проблеме са ногом пред смрт'.

        Убиство Зорана Ђинђића jе наjављивао и Aлександар Вучић у jедноj реплици коjа jе упућена Драгану Mарковићу Палми у Скупштини Србиjе где jе рекао, ваша судбина ће бити иста као судбина коjу ускоро очекуjе Зорана Ђинђића“, навео jе Живковић.

        Према његовим речима, људи коjи су наjављивали убиство Зорана Ђинђића, то су људи коjи данас воде Србиjу.

Категорије: 

Коментари