Разрешен шеф кабинета председнице Народне скупштине

НЕБОЈША ПЕШИЋ ЈЕ НА ОДМОРУ, ПА ЋЕ ОДЛУКА АДМИНСТРАТИВНОГ ОДБОРА БИТИ ДАТИРАНА СА 4. АВГУСТОМ (ДОТЛЕ ЋЕ СЕ ВРАТИТИ)

         Маја Гојковић

          АДМИНИСТРАТИВНИ одбор Скупштине Србије разрешио је данас Небојшу Пешића дужности шефа Кабинета председнице парламента на њен захтев, због тога што, како је образложено, није био у могућности да испуни очекивања која та функција носи.

         Генерални секретар скупштине Јана Љубичић рекла је на седници да је од председнице парламента Маје Гојковић данас добила допис у којем је обавештава да је престала потреба за даљим ангажовањем Пешића као шефа кабинета.

         „Однос председнице скупштине и шефа кабинета би требало да буде потуно уходан, а Пешић није могао да испуни очекивања председнице па вас молим да дате сагласност да Гојковићева изабере новог сарадника“, рекла је Љубичић и додала да је Пешић тренутно на годишњем одмору и да ће решење о његовом разрешењу бити датирано на 4. август, када се врати са одмора.

         Административни одбор је такође прихватио оставку Миљане Зиндовић из СПС на посланичку функцију, одобрио посланику СНС Крстимиру Пантићу право на исплату месечне некнаде за закуп стана у Београду од 35.000 динара и накнаде за одвојен живот од породице у висини 40 одсто од просечне месечне плате у привреди.

         Одбор је, такође, одобрио Агенцији за енергетику Републике Србије да запосли на неодређено време стручног сарадника за управно-правне послове, пошто их је, према речима члана Савета Агенције Горана Петковића, један радник напустио.

Категорије: 

Коментари