Пајтићева влада опстала са мање режије него што је било потребно за удар у Крагујевцу

ЈЕДНА ПОСЛАНИЦА ИЗ ПОКРЕТА СНАГА СРБИЈЕ ПРЕШЛА У ДС,

ЈЕДНА ПОСЛАНИК СРС ОСТАО У САЛИ И ГЛАСАО...

     ПосланициСкупштине Воjводине

  • „За разлику од СНС, коjа сваких шест месеци врши реконструкциjу владе, ми смо то учинили први пут“, рекао jе Бојан Паjтић

        ПОСЛАНИЦИ Скупштине Воjводине већином гласова усвоjили су данас предлоге за реконструкциjу Покраjинске владе.

        Нови чланови Покраjинске владе су: Бранислав Богарошки, Владимир Павлов и Ненад Станковић, а покраjински секретар за привреду, рад, запошљавање и jеднакост полова Mирослав Васин изабран jе и за новог потпредседника владе.

        Павлов jе на место покраjинског секретара за науку и технолошки развоj изабран уместо Драгослава Петровића коjи jе данас разрешен те дужности.

        Богарошки, досадашњи председник посланичког клуба ЛСВ, изабран jе за покраjинског секретара за пољопривреду, а на то место jе дошао након разрешења у jуну Горана Jешића.

        Станковић jе изабран за покраjинског секретара за енергетику где jе наследио Наташу Павићевић Баjић, коjа jе поднела оставку због преласка на другу дужност.

        За разрешење Драгослава Петровића гласала су 63 посланика, док против и уздржаних ниjе било.

        За избор Павлова, Богарошког,Станковића и Васина гласала су 63 посланика, а против jе било 36 (из СНС, СПС, ДСС и Tреће Србиjе), а шест посланика СВM ниjе учествовало у гласању.

        Иако су посланици радикала на почетку седнице обавестили председника покраjинске скупштине Иштвана Пастора да неће учествовати у раду данашње седнице, jедан посланик СРС jе остао у сали и дао подршку реконструкциjи Покраjинске владе.

        Распарава о предлогу кандидата за реконструисану Покраjинску владу протекла jе у оштрим критикама опозициjе на рачун актуелне владе и предлога о њеноj реконструкциjи, а посебно jе апострофирана чињеница да jе већина за изгласавање предлога обезбеђена преласком посланице Вере Угричић Илић из Покрета снага Србиjе у ДС.

ПАЈТИЋ: Показали смо да имамо већину

    Боjан Паjтић

        ПРЕДСЕДНИК Покраjинске владе Боjан Паjтић изjавио jе данас да jе гласање у Скупштини Воjводине показало да Покраjинска влада има већину у воjвођанском парламенту.

        Паjтић jе након завршетка седнице на коjоj jе усвоjен предлог о реконструкциjи владе, рекао новинарима да су многи медиjи у последње две и по године писали да покраjинска влада нема подршку у парламенту, али да jе то демантовано данашњим гласањем.

         „За разлику од СНС, коjа сваких шест месеци врши реконструкциjу владе, ми смо то учинили први пут“, рекао jе Паjтић.

        Oн jе истакао да jе реконструкциjа владе последица чињенице да jе у парламенту дошло до таквог односа снага и то, како jе казао, захваљуjући томе што су посланици ДС блаћени, застрашивани и поткупљивани са циљем да се измени парламентарна већина.

        Говорећи о жучноj полемици са председником скупштине Иштваном Пастором и о гласању посланика СВM, Паjтић jе рекао да му ниjе драго због тога што се десило.

         „СВM се изгледа у гласању определио за своjе коалиционе партнере на републичком нивоу, а не на покраjинском и због тога ми jе jако жао“, рекао jе Паjтић.
               
        Oн jе истакао да му ниjе драго да коалициони партнер ДС доноси такву одлуку какву jе донео данас, додаjући да jе начин гласања СВM био мотивисан жељом да се већина у покраjинском парламенту уподоби са већином у републичкоj скупштини.

        На питање новинара - да ли ће такав начин гласања СВM имати неке дубље последице на односе унутар коалициjе - Паjтић jе рекао да у ДС нису равнодушни на такав начин гласања СВM-а.        

         „Већ за неколико дана ћемо о свему овом разговарати са коалиционим партнерима“, рекао jе Паjтић.

        Танјуг

Категорије: 

Коментари