Напредњак Бабић има краљевачки акценат, а Шутановац - миријевски

„АКО НОВА СТРАНКА НИЈЕ НОВА, ОНДА СУ НАПРЕДЊАЦИ - РАДИКАЛИ…“

Зоран Бабић

  • Владајућа коалиција се „смиловала“ да прихвати амандман посланика Нове странке Владимира Павићевића на Предлог закона о оружју и муницији којим је у једном члану знак „тачка, зарез“, замењен интерпукцијским знаком „тачка“

        ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије расправљали су о амандманима на предложене законе али и о томе ко говори којим акцентом, ко побеђује када Влада прихвати амандман опозиције, као и о томе која странка је заиста „нова странка“ на политичкој сцени Србије.

        Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић затражио је од посланика у Скупштини Србије да више расправљају о амандманима на два, како је рекао, врло важна закона - Закону о заштити од пожара и Закону о оружју и муницији.

        Серију реплика најпре је изазвало обраћање посланика Нове странке Владимира Павићевића који је оценио да је „мала победа“ то што је прихваћен амандман те странке на Предлог закона о оружју и муницији који предвиђа да се у једном члану знак „тачка, зарез“, замени интерпукцијским знаком „тачка“.

        Он је навео да је то знак да се пристаје на „учења писмености“.

        Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић оценио је да предлагач амандмана не зна шта је демократија и парламентарни живот ако прихватање амандмана сматра личном победом.

         „Жеља је да се дође до најбољег законског решења, не због победе предлагача амандмана него због грађана“, рекао је Бабић и оценио да је предлагач амандмана из Нове странке „еволуирао“ захваљујући критикама СНС и да је покушао да направи неке смислене амандмане, за разлику од досадашње праксе да подноси амандмане којима тражи брисање чланова закона.

        Председница парламента Маја Гојковић је упозорила Владимира Павићевића да не говори „напредна странка“ јер такве партије нема у парламенту.

         „Скраћени назив Нове странке је Нова. Када би председница парламента рекла да реч има посланик Нове, мени то не би сметало“, одговорио је Павићевић.

         У полемику се укључио и посланик Демократске странке Драган Шутановац који је рекао да када се говори да Нова странка није нова странка, онда би напредњаци били радикали.

         Шутановац и шеф посланичке групе СНС полемисали су и о акцентима.

         Бабић је рекао да говори акцентом краја у коме је одрастао, а то је Врњачка бања, док Шутановац користи „миријевски акценат“.

         Бета

Категорије: 

Коментари