МАРТИНОВИЋ: Не сећам се да се неко ваљао у Скупштини, сећате ли се ви, колега Бабићу?

ПРЕПУЦАВАЊЕ ИЗМЕЂУ ДС И СНС ПОВОДОМ ПОСЛАНИЧКИХ

ИНЦИДЕНАТА И КАЗНИ

        ПОСЛАНИЦИ Демократске странке и Српске напредне странке данас су подсећали jедни друге на непоштовање пословника и инциденте коjе су изазивали у претходним сазивима почев од изрицања казни од преко 30.000 динара, па до бацања ципела на председаваjућу.

        Полемика се водила током расправе о амандманима на сет закона коjи би требало да омогуће бољу контролу банака.

        Aлександар Mартиновић (СНС) оптужио jе посланике ДС да су прогонили народне посланике док су били власт и рекао да им напредњаци неће дозволити да то раде убудуће.

        Oн jе рекао да jе у периоду од 2008-2012. године велики броj посланика опозициjе кажњаван новчаним казнама, при чему су неке износиле и 32.000 динара.

         „Шта би било да сада председаваjући, примењуjући та иста, наводно европска и демократска правила, почне да их примењуjе на посланике бившег режима. Устало би, што би народ реко, „кусо и репато“ да каже како мрски, ненародни режим (Aлександара) Вучића прогони посланике бившег режима“, рекао jе Mартиновић.

        Aлександра Jерков (ДС) подсетила jе Mартиновића како jе, jош док jе био кадар Српске радикалне странке, ометао своjе колеге из СНС-а када су покушавали да говоре певаjући руску химну, да су се посланици СРС-а ваљали по земљи, чупали микрофоне, као и да jе Гордана Поп Лазић бацила ципелу на председаваjућу.

        Jерков jе подсетила и да jе исто тако Mартиновићева тадашња страначка колегиница у претходном сазиву, полила водом председницу парламента, „да су нас клели са говорнице, проклињали, предвиђали нам скору смрт, проклињали нашу децу у десет нараштаjа“.

         „Tако да немоjте да се сећамо само казни“, казала jе Jерков и додала да jе управо на начин коjи jе описала изгледала Скупштина када су Mартиновић и шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић били опозициjа.

        Mартиновић jе на то узвратио да Jерков сада брани праксу ДС, партиjе коjоj тада ниjе припадала.

         „Jа се заиста не сећам, да ли се ви колега Бабићу сећате да се неко ваљао у Народноj Скупштини“, упитао jе Mартиновић.

        Што се тиче фамозне ципеле коjа jе бачена на Гордану Чомић, Mартиновић jе рекао да то ниjе било политички коректно.

        Aли jе указао да jе ципела бачена у току расправе о Предлогу статута AП Воjводине за коjи jе Уставни суд касниjе рекао да jе отприлике у 80 одсто своjих одредби неуставан.

        Танјуг

Категорије: 

Коментари