ЛДП: Влада Србије је јавности лажно представила извештај о кандидатури

СКУПШТИНСКА ОПОЗИЦИЈА НАТЕРАЛА ВЕЋИНУ ДА ОД СВОЈЕ ВЛАДЕ ТРАЖИ ОДГОВОР – ПОСТОЈЕ ЛИ СКРИВЕНИ ЗАХТЕВИ ЕУ

  • КОЛУНЏИЈА: није постојала „оркестрирана медијска пропаганда” како би се извештај Европске комисије грађанима представио на неистинит начин
  • АНДРИЋ: О овоме што се сада дешава не сме више лагати
  • ШАМИ: Ономе ко иоле познаје дипломатски речник, јасно је да се Србија третира као једна, а Косово као друга независна држава
  • ТОДОРОВИЋ: Нисмо добили ништа! Добили смо нову уцену која каже или ћете прихватити независност Косова или од Европе нема ништа
  • Да ли је један од потпредседника скупштине Србије учествовао на Петој скупштини земаља Западног Балкана где су били представници Војводине и Косова

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Посланици Демократске странке затражили су од владе да саопшти да ли у извештају Европске комисије постоје скривени захтеви које Србија мора испунити како би добила статус кандидата за ланство у Европској унији.

        Шеф посланичке групе За Европску Србију Нада Колунџија је у делу седнице предвиђеном за постављање посланичких питање оценила да је то важно, како би се спречиле политичке злоупотребе и унела забуна међу грађане.

        "Важан догађај од јуче се политички злоупотребљава и може да унесе забуну међу грађане Србије. Да ли постоје неки скривени захтеви који се не виде из извештаја Европске комисије, нити из изјава европских званичника", рекла је Нада Колунџија, регујући на изјаве посланика Либерално демократске партије (ЛДП) и Демократске странке Србије.

        Нада Колунџија је демантовала тврдње да је постојала "оркестрирана медијска пропаганда" како би се извештај Европске комисије грађанима представио на неистинит начин.

        Посланици ЛДП су најавили да више неће подржати ни један закон у овом сазиву парламента и затражили сазивање седнице на којој би представници владе рекли какав им је план како би Србија у децембру добила статус кандидата за чланство у ЕУ.

        "Сви су шокирани чињеницом да је влада јавности Србије лажно представила извештај Европске комисије. Они живе у некој потпуно другој држави од оне у којој ми живимо", изјавио је посланик ЛДП Иван Андрић.

        Уз констатцију да се "о овоме што се сада дешава не сме лагати", Андрић је рекао да ЛДП од владе очекује да изнесе јасан став шта ће урадити до децембра или да се распишу избори.

        Посланик Демократске странке Србије Зоран Шами изјавио је да одлука Европске комисије о давању препоруке за добијање статуса кандидата представља пораз троипогодишње политике Владе Србије, и на унутрашњем и на спољном плану.

        "Кад би та вест имала тачку на крају, то би био разлог за задовољство, али после те реченице следи велики број реченица. Ономе ко иоле познаје дипломатски речник јасно је да се Србија третира као једна, а Косово као друга независна држава", рекао је Шами.

        Он је изјавио да се све своди на један услов - да Србија призна атрибуте косовске независности.

        Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Драган Тодоровић упитао је да ли је један од потпредседника парламента учествовао на Петој скупштини земаља Западног Балкана, где су били представници Војводине и Косова.

        "Кога лажете? Ви суштински признајете Косово као независну државу, скоро све атрибуте сте им дали. Јуче нисмо добили ништа, добили смо нову уцену која каже 'или ћете прихватити независност Косова или од Европе нема ништа'. Не смете више да лажете народ", рекао је Тодоровић.

        Он је затражио седницу парламента на којој би влада представила извештај о о ситуацији на Косову.

        Заменик шефа посланичке групе Нова Србија Мирослав Маркићевић затражио је од министра здравља Зорана Станковића да предочи информације о дешавањима у Здравственом центру у Чачку.

 

Категорије: 

Коментари