ЈЕРКОВ: Чарапе за полицију набавила фирма која се бави воћем на велико

А ЦИПЕЛЕ ЗА ПОЛИЦАЈЦЕ - ФИРМА КОЈА ИМА ЈЕДНОГ ЈЕДИНОГ ЗАПОСЛЕНОГ

Александра Јерков

  • Посланица ДС упозорила да је бивши Вучићев миљеник Лазар Крстић - лошом проценом док је био министар финансија - оштетио Србију за 783 милиона евра

        НАРОДНА посланица Демократске странке Александра Јерков затражила је у парламенту од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да испита исправност јавних набавки чарапа и ципела за полицајце.

         „Јавну набавку за чарапе за службенике полиције добила је фирма која се бави производњом и трговином воћем на велико и све чарапе које је полиција набавила су броја већег од 45, а јавну набавку за ципеле за полицајце добила је фирма која има само једног запосленог“, рекла је она у Скупштини Србије у делу седнице предвиђеном за посланичка питања.

        Јерков је истакла да су сви посланици могли да виде да су полицајци испред Скупштине Србије у патикама јер су чекали јавну набавку ципела и чарапа.

        Александра Јерков је питала Владу Србије и ко ће да одговара за лошу процену бившег министра финансија Лазара Крстића због које је Србија изгубила 783 милиона евра.

        Она је казала да је премијер Србије Александар Вучић бившег министра финансија представио као „вундеркинда“ и да је према њему имао и „очински однос“, а да је он одбио да пребаци кредите које је Србија узела из долара у евре.

        Народна посланица ДС је додала да је на тај начин направљена штета за буџет равна оној од уштеда на платама и пензијама за две године.

         (саопштење Демократске странке)

Категорије: 

Коментари