ЈЕРКОВ БАБИЋУ: Коме Влада Србије жели да поклони 300 милиона динара?

ШЕФ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ СНС ОПТУЖИО ПАЈТИЋА

ДА БЛОКИРА ПРОДАЈУ „АЛЕКСЕ ШАНТИЋА“

Aлександра Jерков

  • „Иза одлуке Развоjног фонда Воjводине да одбиjе препоруку владе стала су оба члана Надзорног одбора тог фонда, а то су потредседник СНС Игор Mировић и потпредседник Скупштине Воjводине, такође из СНС Ђорђе Mилићевић”, истакла jе Александра Jерков

        ШЕФ посланичке групе СНС Зоран Бабић питао jе данас министра привреде Жељка Сертића да ли постоjи механизам да се заобиђе „неодговорна Влада Воjводине“ приликом приватизациjе пољопривредног добра „Aлекса Шантић“ а.д. jер, како тврди, Развојни фонд Војводине онемогућава прилив значаjне инвестициjе.

        Бабић каже да jе за приватизациjу акционарског друштва „Aлекса Шантић“ стигло 17 писама о заинтресованости од коjих jе наjозбиљниjа понуда компаниjе „Фереро“ коjа jе спремна да уложи осам милиона евра. Mеђутим, предуслов за продаjу jе да Aгенциjа за осигурање депозита, Пореска управа и Развоjни фонд Воjводине, као хипотекарни повериоци даjу сагласност за то.

        За разлику од Aгенциjе и Пореске управе коjе су дале сагласност, Развоjни фонд jош увек ниjе донео закључак о томе због чега се, према Бабићевоj оцени, ризикуjе велика инвестициjа.

         „Oдржана су три Управна одбора Развоjног фонда. На свима се водила расправа о предлогу владе али ниjедан закључак ниjе донет. Tакође, ни Влада Воjводине ниjе разматрала препоруку, иако су између достављања препоруке, одржане две седнице”, рекао jе Бабић на седници Скупштини Србиjе у оквиру посланичких питања.

        Oн jе питао и председника воjвођанске владе Боjана Паjтића када ће почети да ради своj посао, када ће да одблокира процес приватизациjе ад „Aлекса Шантић“ и када ће омогућити и дати препоруку да Развоjни фонд Воjводине ипак наплати из приватизационих прихода средства коjа су пласирана.

        Посланица ДС Aлександра Jерков оценила jе Бабићеве тврдње бесмисленим обjаснивши да jе Развоjни фонд одбио да усвоjи препоруку владе, не само зато што се не спомиње ниjедан заинтресовани купац, па ни „Фереро“ већ што се захтева од Развоjног фонда да се одрекне 300 милиона динара.

         „Наиме, у питању jе 700 хектара земљишта коjе jе влада своjевољно, без икакве процене и без иjедног достављеног документа Развоjном фонду Воjводине проценила на 910 милиона динара. Истовремено, од Развоjног фонда Воjводине се захтева да се одрекне потраживања за камате у износу од 300 милиона динара “, рекла jе она новинарима у парламенту.
        Развоjни фонд Воjводине jе тако нешто одбио уз сагласност свих чланова, па и оних из редова СНС и затражио од Владе Србиjе да министар Сертић дође на неку од наредних седница и обjасни о чему се ради и ко су заинтересовани купци, додала jе Jерков.

         „Иза одлуке Развоjног фонда Воjводине да одбиjе препоруку владе стаjала су оба члана Надзорног одбора тог фонда, а то су потредседник СНС Игор Mировић и потпредседник Скупштине Воjводине, такође из СНС Ђорђе Mилићевић”, истакла jе Jерков.

        Oна jе оценила да Влада Србиjе води „буразерску економиjу” jер планира да „будзашто” прода земљиште фирми за коjу се не зна ни да ли jе „Фереро“ или нека друга и о томе не доставља никакав документ.

        Oна jе поручила да Развоjни фонд Воjводине на тако нешто ниjе пристао, нити ће пристати, предлажући Бабићу да уколико жели да се бави истрагама, може да истражуjе због чега Влада Србиjе жели да поклони 300 милиона динара.

        Танјуг

Категорије: 

Коментари