Гојковић прекинула пренос седнице Скупштине Србије због локалних избора у Мионици и Лучанима

ПРОТИВ ОВОГ ПОТЕЗА ПРОЕВРОПСКЕ ВЛАСТИ ПОБУНИЛИ СЕ ПОСЛАНИЦИ ПРОЕВРОПСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ

         ПРЕНОС седнице Скупштине Србије на Радио-телевизији Србије (РТС) прекинут је у недељу око 12.15 часова на иницијативу председнице Скупштине Маје Гојковић због кршења изборне тишине, због чега су оштро негодовали представници опозиције.

         Гојковићева је рекла да ће снимак седнице бити емитован после 20.00, када се оконча тишина због локалних избора у појединим општинама у Србији.

         Шеф посланичке групе Социјалдемократске странке (СДС) Марко Ђуришић је рекао да не постоји могућност у пословнику да председница Скупштине прекида пренос.

         Посланик СДС Јанко Веселиновић рекао је да је Гојковићева постала и уредник јавног сервиса и оптужио је да је на „најгрубљи могући начин нарушила достојанство” Скупштине тиме што је искључила јавност из парламентарне расправе.

         Посланица опозиционе Демократске странке (ДС) Гордана Чомић замолила је Гојкоивћеву да размотри одлуку и истакла да нико нема право да меру прекида преноса назива мером успостављања реда.

         Гојковићева је рекла да није било изрицања никакве мере и да није желела да казни било кога, него да спречи злоупотребе закона који се односе на локалне изборе.

         „Шеф посланицке групе ДС Борислав Стефановић је то грубо прекршио. Не желим да се парламент користи због неких каснијих приговора који би могли да уследе. После 20.00 сви ће имати прилике да виде ток седнице”, рекла је она.

         Након око пола сата расправе поводом прекида преноса, посланици су наставили да разматрају амандмане на Предлог закона о енергетици.

         (Бета)

 

Категорије: 

Коментари